Четвъртък, Юли 07, 2022
Follow Us

В близко бъдеще може да се очакват много повече пациенти с делта варианта на COVID-19, обяви на брифинг по повод установените нови 7 случая на делта вариант на Ковид ( индийския вариант бел.ред.) и 1 бета вариант ( бразилски вариант бел.ред.) директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

"Това е очаквано, тъй като е много по-силно инфекциозен и много по-бързо прави епидемични взривове", допълни тя.
"Епидемиологичното проучване тече в момента. Предстои задълбочено изясняване и на връзката между тях и на техните контактни лица", посочи още директорът на НЦЗПБ и допълни, че всички са колеги и са служители на Електротранспорт София. На този етап обаче тя не даде повече информация какво точно са работили заболелите.

"Да не се отпускаме от това, че случаите намаляват. Възможна е нова вълна посред лято, както например е така във Великобритания", каза проф. Христова и и допълнни: Този делта вариант се разпространява много повече и очакваме доста бързо да нараснат случаите – вероятно до няколко седмици.

Проф. Ива Христова подчерта, че е установено и доказано, че ваксините предпазват от тези два щама и призова за спазване на мерките.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Имате ли доброволна здравна застраховка?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up