Вторник, Октомври 04, 2022
Follow Us

Американският център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) издаде ново ръководство за поведение при Ковид-19, в което намалява значително ограничителните мерки като карантина и социално дистанциране.
В новите насоки, публикувани в четвъртък, агенцията вече не препоръчва да стоите на поне 2 метра разстояние от други хора, за да намалите риска от заразяване – изискване, което беше въведено още в началото на пандемията.

Почти цялото население на САЩ има поне някакъв имунитет чрез ваксинация, предишна инфекция или, в някои случаи, и двете.
„Настоящите условия на тази пандемия са много различни от тези през последните две години“, каза в четвъртък Грета Масети, която ръководи отдела за епидемиология и превенция в CDC.
Високите нива на популационен имунитет поради ваксинация и предишна инфекция и многото налични инструменти за защита на общото население и за защита на хората с по-висок риск ни позволяват да се съсредоточим върху защитата на хората от сериозно заболяване от Covid-19."
Новите насоки на CDC казват, че проследяването на контактnиte, друг отличителен белег по време на пандемията, трябва да бъде ограничено до болници и определени високорискови групи, като например старчески домове. Новите насоки намаляват и акцента върху използването на редовни тестове за скрининг за Covid-19 , освен в определени високорискови среди като домове за възрастни хора и затвори.Новите насоки също така не препоръчват карантиниране на хора, които са били изложени на Covid-19, но не са заразени.
Новото ръководството запазва някои мерки както са били до сега. Насърчава се тестването на хора със симптоми и техните близки контакти. Препоръчва се също така, хората с положителен тест да останат вкъщи поне пет дни и да носят маска в продължение на 10 дни.
Хората с умерени симптоми - като задух - и тези, които са били хоспитализирани, трябва да останат вкъщи поне 10 дни. Хората с компрометирана имунна система сега трябва да говорят с лекаря си за прекратяване на изолацията след инфекция.
Има нови съвети какво да правите, ако и вашите симптоми на Covid-19 се появят отново. Ако прекратите изолацията и вашите симптоми на Covid-19 се влошат, трябва да започнете отново изолация и да се консултирате с Вашия лекар.
Пълен текст на насоките можете да видите тук. 

Какво е мнението ви за общинските болници?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Най-новите статии

Log in or Sign up