МЕДИЦИНА

Д-р Болтаджиев в 100% будни за конкурса за студенти по медицина

Д-р Болтаджиев в 100% будни за конкурса за студенти по медицина

Центърът за защита правата в здравеопазването и "Фондация жени и Александър Дърводелски" обявиха конкурс за награди за студентите по медицина.

Целта на конкурса е да помогне на студентите по медицина да очертаят границите на етиката в медицинската професия – докъде се простира свободата на лекаря да взема решения и правото на пациента да приеме предложеното му лечение.
За конкурса разказа в „100% будни“ д-р Николай Болтаджиев, който е председател на Центъра за защита правата в здравеопазването.
Ще бъдат раздадени финансови премии след класация по написано есе на тема “Свободата да лекуваш и правото да се лекуваш”.
Темата избрахме желаейки да насочим вниманието на студентите към правата в здравеопазването, зачитането на които би допринесло поне малко за подобряване на рухналото ни здравеопазване. Свободата на лечение е много ограничена, а правата на пациентите системно нарушавани.
Средствата са от Фондация Жени и Александър Дърводелски, регистрирана преди около две години в САЩ, представлявана о ЦЗПЗ. Чрез нея и след кончината си Александър Дърводелски продължава да подпомага развитието на българското общество, на което беше посветил живота си.
Още за конкурса можете да научите тук.


Хареса ли ви тази статия? Ако не искате да пропуснете някоя, абонирайте се за нашия бюлетин.

Подобни статии