Вторник, Ноември 29, 2022
Follow Us

Израел ваксинира един милион души за по-малко от две седмици от началото на имунизацията срещу КОВИД-19, предаде БТА. Милионната ваксинация е направена днес в Ум ал Фам, град с преобладаващо арабско население в северната част на страната.
Израел вече е инжектирал първите дози от ваксината на над 10% от населението си, каза здравният министър Юли-Йоел Еделщайн, като над 40 на сто от хората над 60-годишна възраст са получили първата от двете инжекции с ваксината на "Пфайзер" и "Бионтех".

Целта е да бъдат ваксинирани 5,5 милиона души в 9,3-милионната страна. При сегашните темпове на имунизация тази цел ще бъде достигната до края на януари.
Според данните на Единния информационен портал в България за първите две седмици са ваксинирани 4739 души са имунизирани срещу COVID-19 досега в България. През последния ден 131 са получили ваксината. България не е обявила официално каква е целта, като брой на ваксинирани свои граждани.
В капацитетът на поставената пред столичната Регионална здравна инспекция палатка за ваксиниране е 84 души на ден. Плановете са до края на март да бъдат имунизирани 78 375 души.

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up