Неделя, Ноември 27, 2022
Follow Us

Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха в телефонен разговор сътрудничеството в борбата срещу пандемията на коронавируса с акцент върху възможните перспективи за съвместно производство на ваксини, съобщи пресслужбата на Кремъл.

 

"Обсъдени бяха въпроси на сътрудничеството в борбата с коронавирусната пандемия, с акцент върху възможните перспективи за съвместно производство на ваксини. Беше договорено да продължат контактите по тази тема между министерствата на здравеопазването и други специализирани структури на двете страни", се казва в изявлението.

Възможността за съвместна работа между Русия и Германия в производството на ваксини мече е била обект на разговори на ниво министри, припомнят световните агенции. На 19 декември миналата година германският министър на здравеопазването Йенс Шпан информира руския си колега Михаил Мурашко за готовността на Германия да произвежда руската ваксина „Спутник V“,. разработена в Националния научно-изследователски център по епидемиология и микробиология „Н.Ф.Гамалея“.

В края на декември пък Центърът „Гамалея“ подписа меморандум за съвместни клинични изследвания с британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca, която разработва собствена ваксина срещу COVID-19 съвместно с екип от Оксфордския университет.

 

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Най-новите статии

Log in or Sign up