Неделя, Ноември 27, 2022
Follow Us

Гърция започна в събота ваксинациите на всички възрастни хора срещу COVID-19, след като ваксинира десетки хиляди медици от първа линия, за да се бори с разпространението на коронавируса. Повече от 75 000 здравни работници и жители на домове за възрастни хора, които се грижат за тях, са получили ваксината, произведена от Pfizer /BioNTech/, откакто Гърция въведе плана заедно с други страни от ЕС миналия месец.

"Нямах търпение. Това ще спаси хората", казва 91-годишната Касияни, пред гръцката държавна телевизия, след като получи ваксината в атинска болница. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви в петък, че Гърция се стреми да има ваксинирани 2 милиона души до март. Населението на страната е около 11 милиона.
Гърция ще премахне някои ограничителните мерки в понеделник, като позволи на магазини да отворят за първи път от два месеца, след като признаците на натиска върху общественото здравеопазване намаляват. Страната се справи по-добре от много други европейски държави, въпреки затрудненията в предоставянето на здравни услуги, получени в резултат на годините на финансова криза.
Източник: Reuters

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Най-новите статии

Log in or Sign up