Вторник, Ноември 29, 2022
Follow Us

Европейската комисия ще стартира програма за изучаване на мутациите на новия коронавирус, предаде Франс прес, позовавайки се на изявление на председателят Урсула фон дер Лайен пред френския икономически всекидневник "Ле-з-еко".

 

По думите й програмата "HERA инкубатор" (HERA - Health Emergency Response Authority incubator) е инициирана с цел да обедини лабораториите, здравните власти, учените и Европейската комисия, като за реализацията й ще бъдат инвестирани "сериозни средства". Урсула фон дер Лайен не е уточнила конкретен размер на сумите, но като основен акцент посочва общата тревога от проблема с мутациите.

"Тези мутации много ни безпокоят", казва председателят на ЕК.

По думите й, паралелно с усилията за набавяне на необходимите дози от сега съществуващите ваксини, е важно да бъдат подпомогнати фармакомпаниите да развият капацитет за производство на ваксини от второ поколение.

Изказването на Урсула фон дер Лайен потвърждава изразеното преди време намерение на ЕК да изгради нова европейска агенция за отговор при извънредни здравни ситуации (HERA), която да има своето място и в борбата срещу бъдещи пандемии и чиято дейност допринася за по-добра координация между страните членки на ЕС, коментира Франс прес.

 

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up