Петък, Януари 27, 2023
Follow Us

Над 70% от пробите на национално ниво са положителни за новия британски вариант на COVID-19. В страната няма регистриран нигерийски вариант на вируса. Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов в Кюстендил.

Министърът съобщи, че днес 4 мобилни екипа от ЦСМП-София извършват ваксинация в Кюстендил, като готовността е да се осигурят допълнителни количества ваксини. Утре Ангелов ще бъде в Бургас.

Ситуацията в страната е сериозна. На няколко места се усеща сериозен натиск върху лечебните заведения. С директорите на РЗИ се обсъждат допълнителните ограничителни мерки, каза още проф. Ангелов и подчерта: Няма мерки, които не бихме въвели.

Притеснени сме за всички наши сънародници, които се завръщат от Африка, посочи Ангелов, визирайки Занзибар – страната, която нашумя изключително много през последните седмици сред българските туристи.

Ще предприемем всичко необходимо, включително и въвеждане на карантина за завръщащите се, съобщи Ангелов.

Министърът увери, че където в страната се налага учениците ще остават по домовете си и ще преминават на онлайн обучение. Това се отнася и за малките ученици, и за детските градини.

Каква е причината за липса на лекарства?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up