Вторник, Ноември 29, 2022
Follow Us

Малта е първата държава в Европейския съюз, която е успяла да ваксинира 70 процента от възрастното си население с поне една доза от ваксината.

Министърът на здравеопазването Крис Ферне обяви, че страната вече е постигнала "колективен имунитет" срещу коронавируса и подчерта, че "ваксината е оръжие срещу вируса".

Според информацията на здравните власти 42% от населението в Малта вече са напълно ваксинирани.

Ферне насърчи хората на възраст между 16 и 29 години да се явят и да се регистрират, като подчерта, че до момента 52% от тази възрастова група вече са се записали.
Лицата, преминали през пълна ваксинация, от юли няма да бъдат задължени да носят маски на открито. Носенето на маска остава задължително в закрити помещения.

От днес Малта навлезе в нова фаза за облекчаване на ограничителните мерки и гражданите вече имат право да ходят на фитнес или басейн, а на ресторантите се разрешава да работят до полунощ.
Здравният министър заяви, че през следващите дни ще бъде пуснат ваксинационният сертификат и от юли властите ще могат да го използват, за да започнат да откриват културни и развлекателни събития.

Според официалните данни, публикувани от здравните власти на Малта, до момента са поставени общо 474475 дози ваксина срещу COVID-19.

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up