Вторник, Ноември 29, 2022
Follow Us

Британското национално здравеопазване получи „зелена светлина“, за да започне планиране за програма за т.нар. бустер ваксини, т.е. допълнителни дози ваксини преди зимата.

Много по-тежък грипен сезон от нормалното е очакван тази зима, което означава, че ще е необходима допълнителна защита срещу Covid-19. Повече от 30 милиона от по-уязвимите британци трябва да получат трета доза ваксина, съветват експертите по имунология.

Това ще включва всички пълнолетни над 50 години и останалите от по-младите, за които е препоърчителна ваксина срещу грип.

От съвместната комисия за ваксиниране и имунизиране заявиха, че бустер ваксините ще помогнат за запазване на защитата срещу Covid-19 и новите варианти на изложените на най-голям риск, преди да настъпи зимата. Смята се, че ваксините предпазват повечето хора срещу сериозни заболявания за поне 6 месеца, но липсата на пълни данни колко точно продължава имунитетът изисква по-предпазлив подход.

Все още не е взето решение кои точно ваксини ще бъдат използвани в програмата. Министърът на здравеопазването Саджид Джавид каза, че се полагат максимални усилия програмата да стартира от септември.

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up