Петък, Септември 30, 2022
Follow Us

Дарителска кампания за подмяна на легловата база в Белодробната болница в Русе бе обявена днес. Инициативата е на хуманитарните клубове в града, които търсят подкрепа от съмишленици в страната и чужбина.

50 специализирани болнични лега и допълнително оборудване за медицинско обслужване и удобство на пациентите ще бъдат купени и доставени в Белодробната болница на Русе. Тя е едно от трите лечебни заведения, които успешно се справят в битката с корона вирусната инфекция.

Сградата на Белодробната болница е построена през 1032 г и последната подмяна на леглата за пациентите е била преди 50 години от тогавашната фабрика “Тръбна мебел”, каза управителят на лечебното заведение д-р Светослав Дачев и допълни.

„Тези легла имат възможност различните им части да бъдат придвижвани нагоре и надолу за по голямо удобство при хранене на пациента, за обслужване на персонала. Има възможност да се повдига, да се смъква. Имат колелца за по-лесно придвижване. Съвсем модерно оборудване, което го има във всички съвременни болници“.

В кампанията са обединени Ротари и Лайънс клубовете на Русе. За благотворителната инициатива разказа президентът на Ротари Венелин Молнар.

„Инициативата стартира още през пролетта. Имаме няколко пилотни легла, които са доставени преди два месеца в диспансера, те доказаха колко са по-модерни, по-ефективни, по-удобни и за персонала, и за болните. Желанието ни е да доставим близо още 50 и почти пълният капацитет на болницата да бъде оборудван с ново такова обзавеждане, със специализирани болнични легла, които да позволяват лесното транспортиране на болните, удобното и комфортно пребиваване, доколкото това може да се каже за една болнично заведение“

Какво е мнението ви за общинските болници?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up