Петък, Януари 27, 2023
Follow Us

Директорът на Александровска болница се обърна към служителите, за да подчертае, че опитите за предизвикване на изкуствено напрежение с тиражиране на информация, че се предвиждат съкращения на персонал с 50 % са несъстоятелни и не отоварят на истината, а 

преструктуриране на болницата е наложително и породено от наследеното тежко финансово състояние. Не се предвижда нарушаване на преподавателския процес .


Ето и цялото обръщение:
ОБРЪЩЕНИЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" Д-Р АТАНАС АТАНАСОВ КЪМ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА БОЛНИЦАТА
Уважаеми колеги,
По повод тиражираните твърдения за предстоящи 50-процентни съкращения на персонала и на легловата база в УМБАЛ "Александровска", заявявам категорично, че те са несъстоятелни и не отговарят на истината. Резултатите от одитните проверки поставиха управленския екип на болницата пред сериозни изпитания, които изискват спешни и адекватни управленски решения. Уверявам ви, че предприетите оздравителни мерки (финансови и нефинансови) имат за цел да намерят най-правилните инструменти за предотвратяване на фактическото унищожение на най-емблематичната клинична база за обучение и една от най-големите университетски болници в страната. Стремежите на ръководството са ориентирани приоритетно към намаляване на финансовите загуби и погасяване на огромен размер просрочени задължения, възстановяване на мира и равновесието в болничните структури, и осигуряване на стабилност и нормално функциониране на образователните и лечебно-диагностичните процеси.


УМБАЛ “Александровска” ЕАД е най-старата университетска болница в България, която през годините се е превърнала в символ на българската академична медицина. Уверявам Ви, че настоящото ръководство си дава ясна сметка за това и съм убеден, че всички заедно можем да постигнем промяната и да успеем да върнем стария блясък и имидж на болницата, както и самочувствието, мотивацията и авторитета на работещите в нея.
С настоящото апелирам към вас да подкрепите усилията ни и да се обединим ЗАЕДНО ЗА АЛЕКСАНДРОВСКА!
Д-р Атанас Атанасов
Изп. директор на УМБАЛ "Александровска"

Каква е причината за липса на лекарства?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up