Сряда, Февруари 01, 2023
Follow Us

Генералният директор на Световната здравна организация подложи на остра критика производителите на ваксини срещу Covid-19.

Тедрос Аданом Гебрейесус ги обвини, че преследват печалби, докато по-бедните страни се мъчат да наваксат с ваксинацията. Той настоява приоритет да бъде програмата КОВАКС, а не „печалбата на акционерите“.

В същото време регионалният директор на здравната организация Ханс Клуге предупреждава, че Европа отново е епицентър на пандемията, а процентът на хоспитализация е по-висок в страни с по-ниски нива на ваксинация.
В Германия политиците обсъждат строги наказания за представяне на фалшив зелен сертификат.

Притежаването на такъв документ ще се наказва като особено тежко престъпление. ХДС призовава за бърза промяна в законодателството и са готови с проект, който ще вкарат в пленарната зала идната седмица.

В САЩ администрацията на президента Джо Байдън даде 2 месеца срок на компаниите и фирмите с над 100 служители да въведат режим на ваксиниране или тестване.

От 4 януари идната година служителите, които не са имунизирани, ще трябва да представят отрицателен тест веднъж седмично. При нарушения глобата за фирмите ще е минимум 14 000 долара.

Каква е причината за липса на лекарства?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up