Вторник, Ноември 29, 2022
Follow Us

Ваксинацията има ефект и спасява животи, а това е доказано от огромното количество хора по света, които вече са имунизирани. Това заяви в "Денят започва" еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон.

"България е много важна държава в Европейския съюз. Всички сме европейци и всички трябва да се борим срещу една и съща пандемия. Но за съжаление българските приятели губят темпото в борбата с пандемията и тук има най-много смъртни случаи на глава от населението, а това е много голяма трагедия." - каза Бретон.

Той изтъкна, че ваксинацията е единственото работещо решение към момента. Вече са ваксинирани 3 милиарда души по света и е ясно, че ваксините са безопасни. В ЕС над 65% от населението е ваксинирано и това позволява да се спасят животи.

"Имаме късмет в Европа, че имаме възможност за ваксинация. Повечето държави в света искат помощ от нас, но ние в Европа решихме половината от производството да бъде разпределено тук." - каза още Бретон.

По думите му очакванията са, че предстои тежка пета вълна на епидемията, затова е необходимо поставянето на трета доза ваксина.

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up