Вторник, Ноември 29, 2022
Follow Us

В Плана за възстановяване и устойчивост сме заложили 100 млн. лв. за закупуване на апаратура и оборудване на детските отделения в болниците в цялата страна. Категорично избирам да застана зад интереса на болните деца, които години наред се лекуват в лоши условия. Възможността, която се открива в болница "Лозенец", е най-доброто, което можем да им дадем”. Това каза министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред журналисти в Народното събрание, предаде "Фокус".


"Изграждането на болница не е достатъчно условие. Не всички деца ще могат да се лекуват в нея, дори след като бъде завършен този проект", обясни здравният министър.

"Това, което сме приели, дава нови възможности, включително за болница "Лозенец". Не знам дали знаете, но тя се намира в много тежко финансово състояние. Излизат ръководителите на болницата и предявяват някакви претенции. Първо - това не е тяхна болница, те са наемни работници там. Второ - те са я управлявали така, че почти са я докарали до фалит. Болницата е завършила миналата година с 21 млн. лв. дългове. От началото на годината е натрупала още 18 млн. лв. Към 30 септември финансовият резултат е минус 39 млн. лв.", заяви Кацаров.


Той добави, че чака Българският лекарски съюз и НЗОК да повишат цените на медицинските услуги, свързани с лечението на деца, както и интереса на лекарите да практикуват педиатрия.

Министърът коментира и проверката на КПКОНПИ за тестовете за ученици. По думите му, след като са сезирани, те са длъжни да извършат такава проверка. "Аз нямам абсолютно никакви притеснения", заяви Кацаров и уточни, че всички документи, свързани с тези покани, са публикувани на интернет страницата на Министерство на здравеопазването. "Щях ли да ги публикувам, ако имах някакви притеснения?", попита здравният министър.

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up