Петък, Май 27, 2022
Follow Us

Съгласно издадената заповед на министъра на здравеопазването № РД-01-13/11.01.2022 г., Ви информираме, че положителните резултати от тестове за COVID-19, проведени на 10.01.2022 г, както и техните контактни лица, ще бъдат поставени под задължителна карантина съгласно цитираната Заповед и направените в нея изменения и допълнения, съобщават от столичната РЗИ.

Оттам също отричат твърдения, появили се в публичното пространство, че се готви затваряне на столицата заради ситуацията с коронавируса.

"Информираме Ви, че интерпретации, които се появиха в публичното пространство за „затваряне" на София-град са неверни. Институциите и експертите следят общата картина на заболеваемостта в столицата и предлагат решения на отговорните звена в системата – това е динамичен процес, който цели разработването на максимално адекватни противоепидемични мерки, които се решават на държавно ниво", пишат от Столичната РЗИ.

Във връзка с извънредната натовареност на РЗИ-София и в условията на тежкия кадрови дефицит, в който институцията работи, Регионалната инспекция моли гражданите, които имат желание да се включат като доброволци в помощ на процеса по прилагане на противоепидемичните мерки, да се свържат с тях на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Одобрявате ли закриването на дирекцията за правата на пациентите?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up