Четвъртък, Юли 07, 2022
Follow Us

Д-р Димитър Игнатов е роден на 01.12.1940 г. в град Шумен. Хирург по специалност и работи дълги години в УМБАЛ Царица Йоанна в София.
Един от най-активните членове и пряк участник във възстановяването на Българския лекарски съюз след края на тоталитарния режим през 1990 година. Избран е за председател на БЛС през 1992 година и остава начело на БЛС общо 10 години. В последствие е избран за почетен председател на съюза.

Д-р Димитър Игнатов е избран за депутат в 38-то и 39-то Народно събрание с листата на СДС. Д-р Игнатов е един от авторите на здравната реформа през 1999 – 2001 година, когато в България се въвежда здравното осигуряване. По негова инициатива през 1999 година е приет Закон за съсловната организация на лекарите и стоматолозите, чрез който държавата делегира функции по организацията, контрола и етиката на медицинската професия, а членството в съсловна организация става задължително условие за практикуване на професията. БЛС става договорен партньор на създадената тогава Национална здавноосигурителна каса и се подписва първият национален рамков договор.
Поклон пред паметта му!


АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН


 

Имате ли доброволна здравна застраховка?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up