Изтече срокът а подаване на документи. Започва оценяване на кандидатите за наградата Александър Дърводелски

Изтече срокът а подаване на документи. Започва оценяване на кандидатите за наградата Александър Дърводелски

Вчера в 17 часа изтече срока за подаване на документите на студентите по медицина, които са се записали за участие в конкурса за наградите на името на Александър Дърводелски.

Общият брой на кандидатите е 59, като от тях 36 жени и 23 мъже. Медицинските университет София е с най-много представители – 30, Медицинският университет Плевен и Тракийският университет са с по 8 участника, Медицински университет Пловдив е с 6 участника, МУ „проф. Параскев Стоянов“ Варна е с 5 участника, а по 1 участник има от Бургаския университет Проф. Асен Златаров и Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
Най-много са кандидатите от 5-ти курс – 14, следвани от кандидатите от 1-ви курс-13, от 2-ри и трети курс са кандидатствали по 9 студенти, от 6-и курс – 8 и от 4-ти курс – 6.
Какво предстои? След като бъдат прегледани за допустимост – наличие на всички документи, според регламента, есетата ще бъдат предоставени на комисията. Всеки член на комисията ще постави оценка на всяко от есетата в диапазона от 1 до 10. Класирането ще се направи на базата на общия брой точки на всеки участник. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на церемонията по награждаването, която ще се проведе на 4 юни неделя в зала МаксиМ на Българската телеграфна агенция. Всеки от касираните на първите 5 места ще получи освен Грамота и парична награда в размер на 1000 лева на церемонията, която ще се проведе.


 

Хареса ли ви тази статия? Ако не искате да пропуснете някоя, абонирайте се за нашия бюлетин.

Подобни статии