Петък, Ноември 22, 2019

Първото в България иновативно изследване на пациент, които има простатен карцином, извърши екип под ръководството на проф. Ирена Костадинова от „Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център“.

Хибридната диагностика с радиофармацевтика 68Ga - PSMA и ПЕТ – КТ, която се прави от три години в Европа, е метод, установяващ безпогрешно има ли карцином и в какъв стадий от развитието си е той.

Изследването е прецизно и чрез него лекарите могат да онагледят рецидива в много ранен етап и при изключително ниски стойности на туморния маркер, което останалите образни изследвания не могат.

Радиофармацевтикът, който представлява контрастното вещество, щади организма. Този вид диагностика намалява лъчевото натоварване с 30%.

Специалистите подчертават, че иновацията е важна особено при трудни случаи, когато диагнозата не е категорична и лекарите се колебаят как точно да постъпят .

Методът спестява средства от скъпите инвазивни и неинвазивни изследвания и терапии.

Проф. Костадинова подчерта, че изследването е било успешно и благодарение на него на пациента ще бъде назначено много по-прецизно и персонализирано лечение.

Източник: mediaframar

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up