Четвъртък, Декември 12, 2019

3D Printer new OKАдаптивните помощни средства са скъпи. Производството на помощни средства, използващо евтини 3-D принтери, може да спести 94% за разходите за тези артикули.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) съобщават, че почти една четвърт от американското население живее с някакъв вид артрит. Ежедневните задачи - като отваряне на чекмеджета, завъртане на дръжките на вратите - могат да бъдат трудни, затова хората се обръщат към адаптивни средства. Много от тях са малки парчета пластмаса.
"Това никога не спира да ме учудва, за какво се продава малка по размер пластмаса", казва Джошуа Пиърс, професор по материалознание и инженерство в Мичиган Тех. "Всеки, който се нуждае от адаптивна помощ за артрит, трябва да го отпечата 3-D."
Пиърс е успях да направи пробив. Сега Пиърс е съавтор и изследовател на ново проучване, което анализира как 20 от триизмерните печатни адаптивни средства, които класът му отпечата, виждат огромни икономии на разходи и отговарят или подобряват стандартите за съществуващи продукти. Проучването е публикувано тази седмица в списание Geriatrics и съавтор на научна асистентка Никол Галъп и ортопедичната хирург Дженифър Лоу, която също е гостуващ учен в Мичиган Тех.
Възрастни с артрит и други ревматични заболявания печелят по-малко от средното, но все още харчат повече за медицински разходи, средно около 12% от средния доход на семейството. За да заредите, адаптивните помощни средства, които може да им се наложи да купят, за да им помогнат да издърпат чорапи, да държат четказа зъби, да плетат, да придърпват ципове, да отрежат храна и много други ежедневни задачи са скъпи.
Адаптивните средства варират от евтинa отварачка за отваряне на консерви за $ 5.99, до разделители за хапчета за $ 23.75 и на държач за телефон за 49.99 долара. При триизмерния печат тези разходи могат да достигнат до 45 цента за отварачка, 1,27 долара за разделяне на хапчета и 79 цента плюс гумена лента за задържане на телефона.

Триизмерните печатни версии не само са по-евтини, но могат да се персонализират. Доктор Бау препоръчва на студентите да се запознаят с проектирането на адаптивни помощни средства, тъй като персонализирането на 3-D принтера би могло да помогне на пациентите си с артрит и на други хора по целия свят. Впоследствие групата "Makers Making Change" се обърна към Пиърс, защото имаше нужда да подобри някои съществуващи дизайни, които могат да бъдат намалени, разширени, изгладени, за да съответстват на различни размери на ръцете, силата на захващане, предпочитанията за цвят и модификацията на задачите.

"Това е разликата между това, че трябва да отидете при някого, за да си изрежете ноктите и да си направите свой собствен маникюр, което, да, има икономии на разходи, но това също е лична гордост и е в състояние да се грижи за себе си", каза Пиърс. - И ако единственият ти проблем е, че стандартната ножица за нокти е твърде малка, можем да решим това.
Разходите за отделните елементи може да не са твърде обременяващи. Въпреки това, след диагностициране някои пациенти трябва да ремонтират или да инсталират много адаптивни помощни средства, като пускането на лампи за превключване на светлината в цялата къща, което се прибавя бързо. Триизмерният печат може да намали тази цена, а екипът на Пиърс използва само принтери, които струват $ 500 или по-малко, но предварителната цена на принтера може да попречи на ентусиазма на някои хора. Също така, някои хора не трябва да плащат пълната цена за адаптивни помощи, ако Medicare или тяхната застрахователна полица помага за покриване на покупките. Пиърс казва, че нито съществено не влияе на числата.
"Отпечатвахме и анализирахме 20 различни продукта и всяка от тях има огромна възвръщаемост на инвестициите, дори и за хора, които могат да използват застраховка за закупуване на адаптивни помощни средства със съвместно заплащане, а принтерът си плаща лесно", обяснява Пиърс. истинското предизвикателство не е икономическо. "Това е шумолене, но въпросът е как хората получават тези средства?"
Хората могат да спестят много с 3-D принтер на кухненската маса. Не всеки е готов за разпределена производствена вълна в дома си, но все още има много начини да донесе триизмерни печатни продукти на хора с артрит, особено на по-възрастни пациенти.
"Ние не казваме, че един 85-годишен без опит от персонален компютър разработва CAD от нулата и прототипира дизайна 12 пъти", каза Пиърс, обяснявайки, че дизайна с отворен код е достъпен безплатно в Appropedia и MyMiniFactory.
Пиърс вижда старчески домове, лекарски кабинети и клиники за физиотерапия като идеални центрове за 3-D печатни адаптивни средства. Местните производители и библиотеки осигуряват достъп до принтери, дизайни и информирани хора в замяна на такси, които покриват разходите за пластмаса и печатане; някои фирми дори изкарват прехраната си, осигурявайки триизмерни отпечатъци.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up