Понеделник, Април 12, 2021
Последвайте ни
Здравната ни система не е под натиск. Други са причините за извънредното положение

Нашата здравна система с всичките и недостатъци, за които много сме говорили, все пак има капацитет да се справи с епидемия от корнавирус.
Според данните на НЦОЗА, страната ни разполага с 53 хиляди болнични легла, от които 40 хиляди са легла за активно лечение. Имаме и 2000 интензивни легла и толкова респиратора.

За миналата година са извършени 2 милиона и 300 хиляди хоспитализации при използваемост на леглата от 62%. Имаме близо 30 хиляди лекари и 50 хиляди сестри, акушерки лаборанти, рехабилитатори и фелдшери. Имаме разгърната мрежа от спешни центрове и филиали, имаме над 4500 лични лекари и още толкова специалисти в извънболничната помощ и зъболекари. е
Това е огромен ресурс, голяма част от който в момента стои неизползван. Болничните легла са много повече, отколкото биха ни трябвали дори и при най-лош сценарий.
Да вземем за пример Италия, която е образец за лошо управление на кризата с COVID-19. Общият брой на потвърдените заразени с коронавирус за 2 месеца(февруари и март) е 115 хиляди души.
Сега да видим какво би се получило, ако в България се развие Италианския сценарий.
Населението на Италия е 60 милиона души или тя е девет пъти по-голяма от България. Ако екстраполираме данните при италиански сценарий, броят на регистрираните случаи, заразени с коронавирус в България за април и май биха достигнали 12 хиляди души. Дори всичките да бъдат хоспитализирани едновременно за два месеца, ще ни останат „свободни” още 41 000 болнични легла.
Според епидемиологичните данни, събрани от различни страни, 10% от всички заразени се нуждаят от хоспитализация. Тъй като броят на заразените е по-голям от броя на регистрираните случаи (Италия както и България тества предимно хора със симптоми), нека удвоим този показател, като допуснем, че 20% от заразените ще постъпят в болница.
Според публикуваните данни, 4053 пациенти или 3.6% от случаите в Италия са имали нужда от интензивни грижи.
Да видим какво се получава при такова допускане:

  население в милиони брой на заразените лекувани в болница лекувани в интензивни отделения
Италия 60 115000 23000 4053
България 7 13417 2683 473

При развитие на Италианския сценарий в България, за период от 2 месеца ще се наложи 2683 пациенти да бъда настанени за болнично лечение. Ако приемем, че средният им престой е 15 дни, то ние бихме имали нужда от 670 легла за тяхното лечение. Тъй като заразяването няма да става равномерно, нека направим допускане, че в пика на епидемията ще имаме нужда от два пъти повече легла от средното – 1340.
Както беше посочено по-горе, здравната ни система разполага с 53 хиляди легла, от които 40 хиляди за активно лечение. Максималният брой легла, които биха ни били необходими за лечението на болни с COVID-19 се равнява на 3% от разкритите легла за активно лечение (2,5% от всички легла).
Възможно ли е леглата да не стигнат защото са заети от хора с други заболявания? Според данните на НЦОЗА, използваемостта на леглата в болниците през миналата година е била 66.2%, тоест 1/3 от леглата за активно лечение или 13300 легла са били свободни така или иначе, което е 10 пъти повече от необходимите в пика на епидемията 1340 легла.
Да видим как биха изглеждали нещата от гледна точка на възможностите за интензивно лечение и обдишване на най-тежките случаи. Със Заповед № РД-01-159/27.03.2020 на здравния министър за нуждите на интензивното лечение на болни с COVID-19 са определени 1324 легла.
При развитие на Италианският сценарий, общият брой на болните, нуждаещи те се от интензивно лечение за период от 2 месеца е 473 или почти три пъти по-малък от всички, определени със заповедта на министъра, интензивни легла.
Пикът на броя заразени за един ден в Италия през последните два месеца беше 4200 души. Спрямо нашето население, би следвало пикът на новорегистрираните случаи да е 490 души (20 пъти повече от съобщаваните до този момент). Средногодишно в страната се извършват над 20 милиона прегледа или по над 55000 на ден. Прегледаните пациенти с коронавирус биха били 0,9% от всички прегледи, извършвани в страната. Тоест, ако средно един лекар извършва по 100 прегледа на седмица, то в разгара на пандемията ще прави по 101.
Сега да допуснем, че 20% от тези 490 новооткрити заразени с коронавирус пациенти трябва да се хоспитализират. Това прави общо 98 хоспитализации на ден. През 2018 година по данни на НЦОЗА, броят на хоспитализациите страната е бил 2 милиона и 207 хиляди, което е средно 6046 хоспитализации на ден. 98 хоспитализирани в пика на епидемията от коронавирус ще са точно 1.6% от обичайния брой хоспитализирани дневно в страната. Това дори е по-малко от разрешеното от НЗОК отклонение в размер на 3% в месечния брой хоспитализации, отчитани от болниците.
Можем да направим още съпоставки и екстраполация на данни, но тези са напълно достатъчни за да докажат, че капацитетът на здравната ни система е достатъчно голям за да обслужи без проблем епидемия от COVID-19 с мащабите на Италианската и дори два, три пъти по-голяма.

Числата не лъжат. Капацитетът на здравната ни система е много по-голям от нуждата, която би възникнала и при най-лош сценарий.

Правителството взе решение да удължи блокадата на страната с още един месец. При липсата на каквито и да е данни за оценка на кризата и по признанието на кабинета, че не може да направи прогноза, единственият аргумент за удължаване на срока на извънредното положение, посочен в прессъобщението бе „да бъде намален натискът върху здравната система”.
В момента в страната ни има малко над 400 заразени, от които малко над 100 настанени в болница. Здравната система в момента не само, че не е под натиск, а в резултат на забраната за планови операции, профилактични прегледи и страха на хората от заразяване, тя бездейства.
Както може да се види от направения анализ и прости изчисления и при развитие на най-лошия възможен сценарий, нашите болнични и извънболнични структури имат капацитет в излишък, за да приемат и лекуват болните с COVID-19.

Тези изводи неизменно водят до основния въпрос:
Какви са истинските причини за въвеждане и за продължаване на извънредното положение в страната? Дали това е резултат на въпиюща некомпетентност при управлението на кризата или има други, неизказани мотиви?

Има няколко подвъпроса, чиито отговори биха могли да хвърлят малко светлина:
Случайно ли е назначен щаб, начело с генерал, вместо да се следват процедурите на Закона за бедствията или тези на националния план за борба с пандемиите?
Случайно ли беше това, че първата телевизионна изява на щаба беше да покаже по телевизията носилка, предназначена за болни с холера, чума и ебола, като демонстрация на това което ни очаква, при положение, че същата носилка нито веднъж не е използвана след това?
Случайно ли ни показваха спортни зали с легла, разполагани там от военнослужещи?

Случайно ли се дават по няколко пресконференции дневно по темата, независимо от липсата на някакви извънредни новини, свързани с разпространението на вируса?
Случайно ли беше съобщението на щаба, чиито началник е и началник на ВМА, че при общо 36 болни, Пирогов и ВМА, които са общо с над 1000 легла, са изчерпали капацитета си за лечение на COVID-19?

Случайно ли решението на Правителството да предложи въвеждане на извънредно положение бе съобщено в полунощ?
Случайно ли е, че пресконференцията, на която беше съобщено за първата положителна проба за коронавирус беше в полунощ?
Случайно ли е, че Председателят на Народното събрание обяви на извънредна пресконференция в полунощ, че един депутат е дал положителна проба?

Ако погледнете изредените до тук въпроси от психологическа гледна точка, не се ли създава впечатление, че последицата от тези случайни събития е създаване на напрежение и страх?
Как може да се разсее страхът и да се намали напрежението? Като се каже каква е истината и се покаже действителната картина и рискове?
Е на фона тази констатация, може би не е случайно, че въпреки препоръките на СЗО и на всички независими експерти за масово провеждане на тестове, Правителството упорито отказва да го направи? Защо Правителството няма да иска да се изясни картината на епидемията в страната?

А случайно ли е, че и Парламентът и съдилищата спряха работа, в този момент? Дали някаква закономерност не се крие в тази поредица от случайности?

Д-р Стойчо Кацаров

 

Одобрявате ли разхлабването на мерките?

Хора в дискусията:
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Светла · преди 4 месеца
  Ех колко различни коментари, хора всякакви и с различно мислене върху ситуацията. Докторе, напълно сте прав, подкрепям ви и съжалявам за хората, за тяхното ограничено мислене. Все още нищо не сме видял и и това, което ще се случва, тепърва предстои. Дано доброто все пак вземе връх
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Джугашвили · преди 11 месеца
  Бабо Яго, нали опитахме със социализма. Нещо не ни се получи. Не само на нас, де...
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Гост · преди 11 месеца
  И докторите по света взеха да се усещат за манипулацията:

 • Публикуването на коментара е спряно.
 • Публикуването на коментара е спряно.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  АЗ · преди 1 години
  Пожелавам на този Кацаров се зарази той и семейството му с коронавирус и да се лекува в Каспичан. ?
 • Публикуването на коментара е спряно.
  г · преди 1 години
  Ако и данните, на които се оповава статистиката са верни...пей сърце
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Правист · преди 1 години
  Има голяма логика в повдигнатите въпроси от д-р Кацаров. Но най-важното е, че след пандемията властта ще опразни касите на държавните институции и ще ще се заличат следите на голямата корупция. Това е най-опасната последица!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Прости сметки · преди 1 години
  В Италия, където здравеопазването е на по-високо ниво от нашето данните са такива:
  20,996 са излекувани от вируса
  15,362 са починали от вируса
  88,274 са отворените случаи
  Лесно е да се сметне, че от затворените случаи смъртността в Италия от доказаните случаи е 42%. Има и много болни които са намерили кончината си без да са изобщо тествани и съответно откарани до болници, крематориуми или гробища.
  До момента в България смъртността е 33%. Ако се подходи по начина, който подходи Италия след края на епидемията живите тук ще са около 2.8 милиона в най-добрият случай. Важно е да се отбележи, че вируса повтаря и затретва.
  Дебили като тоя псевдо лекар трябва да бъдат премахнати от постта който заемат. Просто сметки показват, че не здравеопазването няма да смогне, ами гробищата и крематориумите ще изнемогват.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Вълчев!!! · преди 1 години
  Всичко е лъжа, докато следите ''НОВИНИТЕ" около тази измислица, внманието ви е отклонено от много неща които се случват зад гърба ви. Управниците на всички държави работят по общ план, в който този вирус играе много малка роля. Тепърва ще си серете в гащите когато почне да се разгръща по-сериозно. Но тъпака си е тъпак до дупка!
  Четете с МАСКИ И ПРЕДПАЗНИ ОЧИЛА, че да не вземете да се излекувате от глупостта си!!!!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Българин · преди 1 години
  Поддържам другаря(господина),(колегата)който цитирам:огромното се,преди да се възмущаваш!!!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  jordan genovski · преди 1 години
  to kakvo da komentiram vsitco e izpisano i kazano
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Жокер · преди 1 години
  Кой ще спаси спасващите, защото те ще дадат най-много жертви, по тъпа статия не съм чел.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Иванова · преди 1 години
  Иванова
  Българка живееща и работеща в Италия като медицинска сестра много добре го каза,че там са пуснали всички студенти и ученици във ваканция след като завърналите се от отпуск китайци са пренесли пандемията и вместо да яограничат те са ходели свободно по заведения и курирти в други части на страната.А там много болници били закрити и лекари и сестри съкратени защото имало корупция.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Гост · преди 1 години
  Как да симулираме пандемия.

  10 Октомври 2014

  EBOLA: HOW TO FAKE A PANDEMIC
  Ebola: how to stage a fake epidemic

  https://www.vaccinationinformationnetwork.com/ebola-how-to-fake-a-pandemic/?fbclid=IwAR39AebpTSST3-IQUzQ64WF9YfPqcFfeNpHgowDXAZ-iuOTSkAP1GLrHmEs

  Забележка: всичките ми статии за Ebola могат да бъдат достъпни чрез моя уебсайт, nomorefakenews.com . Те предоставят обширна информация за това, което очертавам тук.
  Първо, имайте предвид, че това, за което говоря, е създаването на фалшива реалност.
  През 1988 г., когато завърших първата си книга „AIDS INC., Scandal of the Century“, си направих бележки за предстоящо радио интервю. Ето подходящ откъс:
  „Оказва се, че няма абсолютно никаква причина да се твърди, че ХИВ причинява това, което се нарича СПИН. След като извадите ХИВ от официалната история, какво остава? - редица хора, които проявяват редица заболявания и симптоми. Но без ХИВ, "лепилото" което ги държи всички заедно, изчезва. Така че сега имате болни хора. Имате ги в Африка, в Ню Йорк, Сан Франциско, Хаити и други места. Да, те са болни и умират. Но това не прави епидемия, защото мъничкият вирус, който трябваше да бъде в дъното на всичко това, липсва в уравнението.
  Това ви подсказва как да измислите фалшива епидемия. Вземате много болни и умиращи хора и твърдите, че има един вирус, който причинява всички неприятности. Популяризирате няколко диагностични теста, които ще потвърдят наличието на вируса и казвате на хората, че те трябва да бъдат тествани. Но тестовете всъщност не потвърждават наличието на вируса. Те са заблуждаващи и безполезни. Разбира се, тестът ще регистрира положително в много случаи.
  За тези позитивни хора се говори, че са жертви на един единствен вирус, който е в основата на епидемията.
  Написах това през 1988 г. и то се отнася също толкова добре и за Ебола, както съм демонстрирал.
  Двата първични диагностични теста за Ебола - антитялото и PCR - са напълно безполезни за проверка на наличието на милиони вируси на Ебола в пациент - а това наличие е нужното, за да кажете, че пациентът е „случай на Ебола“.
  През 1988 г. със СПИН, а наскоро и с Ебола, обясних списъка с фактори, които биха накарали хората да се разболеят и умрат - фактори, които нямат нищо общо с ХИВ или вируса на Ебола.
  По същество така създавате фалшива епидемия. Истинска смърт, но невярно обяснение.
  Вие обвързвате и свързвате заедно хора, които са болни и умират по различни причини и твърдите, че всички умират заради Единия Вирус.
  Това ви дава мощен психологически ход, защото хората винаги търсят едното единно нещо, което обяснява цял куп смущаващи факти.
  Давате им каквото искат.
  Те се хващат.
  В случай на "епидемията от SARS" през 2003 г. това беше "коронавирусът".
  Както вече споменах, канадски микробиолог, работещ за Световната здравна организация, Франк Плъмър, по невнимание наду сирените за измамата, когато каза пред журналисти, зашеметяващо, че процентът на пациентите с SARS, които всъщност са „имали вируса”, се свива от месец на месец.
  Всъщност накрая процентът се приближаваше към нула.
  Този абсолютен абсурд бе надлежно съобщен в пресата от мозъчно мъртви журналисти и всички продължиха напред, без да знаят, че току-що е избухнала бомба.
  Как може тези хора да бъдат наречени „случаи на SARS“, когато единствената причина за SARS, „коронавирусът“, не присъства в телата им?
  В случая с ХИВ беше още по-лошо, тъй като хората, които бяха диагностицирани като „ХИВ-позитивни“, в резултат на безполезни и подвеждащи тестове за антитела, получиха лекарство, наречено AZT.
  AZT беше неуспешно лекарство за химиотерапия, което седеше по рафтовете на Националните здравни институти на САЩ. Там беше от близо 25 години.
  На пациентите беше изписван със нареждането, да го приемат всеки ден до края на живота си.
  Да се ​​каже, че AZT е силно токсичен е огромно подценяване. Атакува всички клетки на тялото, включително клетките на имунната система. Така че, когато пациентите започнаха да умират в резултат на това, лекарите с лекота увериха, че „болестта на СПИН се е ускорила“ и смъртните случаи нямат нищо общо с AZT.
  Това ви дава представа за това как медицинските престъпници могат да се прицелват в конкретни групи от населението.
  Например, гей мъжете в Америка бяха силно насочвани да „вземат теста за СПИН“. Пропагандата беше безмилостна. Естествено, процент от тестваните мъже отново се оказа положителен за, отново, безполезния и подвеждащ тест за антитела.
  Те бяха дозирани с това, което е своеобразно военно-химическо вещество. AZT. Мнозина загинаха.
  В края на 90-те години говорих за ХИВ на група хора в зала на парк в Холивуд. Казах им:
  Представете си, че този парк изведнъж се нарича епицентър на огнище на вирус. Всичко е наужким, но въпреки това приемаме че е така. Здравните власти разпореждат на агентите си да проследят всички, които са били в парка през последните три месеца.
  Тези посетители на парка трябва да бъдат тествани за наличието на вируса. Разбира се, тестът е абсолютно дефектен. Той показва положителни резултати по няколко десетки причини, нито една от които няма нищо общо с наличието на вирус.
  Тези хора, онези посетители на парка, които „тестват положително“, сега получават лекарство, което е толкова токсично, че може да ги убие. Наистина убива много от тях.
  Когато умират, здравните власти ги считат за жертви на вируса на „Холивудския парк“.
  Кръгът е затворен. Лъжите се наместват.
  След като книгата ми AIDS Inc. беше публикувана през 1988 г., аз интервюирах изследовател, прикрепен към най-голямото изследване за ХИВ, правено някога на гей мъже, текущото Проучване за Мъже в Сан Франциско.
  Това изследване проследи мъже, които бяха диагностицирани като ХИВ позитивни, за да видят какво им се е случило в продължение на много години.
  Разбира се, всички те приемаха AZT. Огромен процент от тях се бяха разболели и починали.
  Но имаше подгрупа мъже, които останаха здрави 8-10 години и все още бяха здрави. Общият знаменател? Никога не са приемали AZT или са спрели да го приемат.
  Попитах изследователя защо организаторите на изследването не разтръбиха този факт.
  Тя каза, че не са смятали това за много важно.
  Маловажно? Според конвенционалната „наука“ тези мъже трябва да са мъртви. Не бяха. Бяха здрави. Не са приемали лекарството.
  Това е видът „наука“, който се използва за подпомагане на фалшивите епидемии. Истинска смърт, лъжлива причина.
  Престъпление като никое друго.

  Джон Рапопорт  Тестовете господа, т.нар. тестове...

  Кой ги произвежда?
  Коя чуждестранна компания?
  Кой в България решава какви тест-китове да се употребяват? Има ли тук нечисти интереси?
  Защо точно тези тестове, а не други?
  Какво точно показват и надеждни ли са?

  Много изненади могат да изкочат покрай тези въпроси които никой изглежда не задава. Да не се окаже че т.нар. "случаи" или смъртни случаи и надутите цифри са резултат от тестове които реално отчитат повече "заразени" отколкото реално има, а смъртните случаи са хора със съществуващо тежко заболяване при които просто има наличие на корона вирус без той да е реалната причина за смъртта заедно с другия вариант че вируса просто е усложнил тяхното състояние и улеснил тяхната смърт?
  Да не се окаже в един момент че десетките хиляди хора които умират всяка година, всеки ден през годината, от сърдечно съдови заболявания и рак, т.нар. най-разпространени причини за смъртност, биват вписвани като починали от корона вирус?

  Това може би ще обясни доста странни неща като огромната разлика в цифрите за случаите на заразени и смърт в различните държави и дори в една държава, но в различни нейни региони. Не случайно хората взеха да се чудят че едва ли не ако те блъсне автомобил ще те пишат починал от корона вирус. Има нещо много, много гнило с тези тестове и трябва да се изясни какво точно представляват и дали няма намесени нечисти мотиви там. Погледнете картата на СЗО отчитаща в "реално време" случаите на зараза.

  https://experience.arcgis.com/experience/685d0ace521648f8a5beeeee1b9125cd

  Аз съм прост човек, не разбирам кой знае колко от материята, но мога да смятам 2 и 2 и какво виждам - почти цяла Азия от Япония до Индия, Пакистан че и отвъд където живее сигурно половината човечество, и където със сигурност стотици милиони живеят в ужасна бедност и условия на живот, в сравнение с 500 милионна Европа може да се каже че няма кьорав вирус! А вируса бил тръгнал от Ухан, Китай! Как става този номер? Как се отчитат тези цифри и статистика? Изглежда вируса има предпочитания та е заобиколил цяла Азия и директно се е изсипал в Италия и Испания. Човек ще си каже че не в Азия, а в Европа е избухнала тази епидемия и дори конкретно в Италия.

  Хора, сънародници, особено от професиите имащи пряко отношение към настоящия момент, лекари, мед. сестри, юристи, шефове на големи предприятия и т.н. Задавайте въпроси към тези които в момента държат властта, с насока и в смисъла на това което прочетохте по-горе. За това че съществува "кабал" от фармацевтични мегакомпании и бизнеси малко хора си дават сметка. За повечето, всичко е на конкурентна основа и пазарни механизми. Но така ли е в действителност? В крайна сметка абсолютната власт развращава абсолютно. Фактите, смрадтта и откровените абсурди около целия този цирк наречен "корона вирус" изглежда на добре скроена и контролирана операция на овластени хора в сянка като това не са нашите парламентарни и партийни нищожества, а хора по върховете на света. Ясно е че при криза нашите политически клоуни и мошеници, ще гледат да се спасяват първи понеже те друго не са и правили през живота си и друго не знаят. Но абсурдът на ситуацията е толкова огромен че всичко смърди отдалеч. Хората вече са на ръба и не се знае кога ще пламне всичко. Затова искайте отговори и притискайте тези подли политически пионки до стената. Зарийте ги с петиции и декларации и ги притискайте. Ние не можем, не сме специалисти в тези области, не сме ръководители и шефове. Ние сме работници и това което можем е да вземем лопатите и брадвите и да ги потрошим и за да не се стига дотам, моля всички вие които сте специалисти и на необходими и важни за обществото длъжности в държавата започнете с натиска върху тези продажници!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Драгомир · преди 1 години
  Ужас, гледам и не вярвам на ушите си....много интересни филми в днешно време.....много сценарии и емоции, но не толкова съществени дела и пълна липса на достоверна информация и доказателства в този модерен и уж демократичен свят. Разбирам че всичко е сложно! Не е изключена скорошна пандемия от побъркани хора!

  Благодаря за вниманието!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Олег Карнаухов · преди 1 години
  Здоровья.

  Я из России. Город Тула - 200 километров южнее Москвы. У нас сидим дома уже неделю, а я две, так как меня выгнали в отпуск .

  В Туле паники нет, но на улице народа мало. Зарплату перечислили за февраль вовремя, посмотрим что будет за март прошедший (Зарплата 15 числа).

  Теперь про медицину. Ну маски медицинские то гриппа не спасает. Я ходил в них не снимая три года, но гриппом болел как и все (раз в год минимум). /на день тратил 5- 10 масок.

  К медикам у меня, как и у большинства есть вопросы. Медицина стало бизнесом, а часто и политикой, и даже орудием для убийства неугодных (или конкурентов). См например книгу - "Полевая медицина для партизан"
  Габор Денеш https://www.proza.ru/2015/02/07/2299

  2 часть.


  Если даже во времена СССР "советские" высокопоставленные медики убили Королёва отца космонавтики, то такие мелочи как организация пандемии - вполне вероятны. Бизнес ни чего личного.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Аз · преди 1 години
  Тоя ***** да отиде във Варна където в момента (04/03/2020) имат недостиг на няколко хирурга, отделно в спешното има само 1. Пълни глупости пише. Има ужасен недостиг на лекари тъпак. Лично познавам тия от варненското спешно дето карат постоянно двойни смени. Идиот
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Разсъждаващ · преди 1 години
  Има едно обяснение, защо толкова се плашат Управляващите. И то е, че ако се получи вълната от заразени(починали) като в Италия и хората започнат да питат при горните данни, защо не са успели да ги спасят? Ще цъфнат всичките кражби и далавери които са прикриват в Болниците. Колко легла са интензивни? Колко са точно хоспитализацийте ? Как точно се е празнила Здравната каса? Всичко това ще излезе на яве.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Вера · преди 1 години
  В медиите няма никакви репортажи в доказателство, че някъде има епидемия, пандемия и пикове на пандемията. Има само голи твърдения, т.е. телевизията се държи като радио и никой не и забелязва.
Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up