Понеделник, Септември 27, 2021
Последвайте ни
Нашите медици не протестират, те боледуват

Немски лекари протестираха с голи снимки в Интернет срещу липсата на предпазни маски и облекла, което ги поставя в повишен риск от заразяване с Covid-19, предава Ройтерс.
По данни на НОЩ от тази сутрин, броят на потвърдените с лабораторни тестове заразени медици в България е 11% от всички случаи. Рекордьор в това отношение е Видинска област, където 33 от 68 потвърдени проби за COVID-19, са на лекари и сестри.

Нашите медици не протестират за липсата на предпазни средства, защото за разлика от медиците в Германия, те са осигурени изцяло с такива ... за собствена сметка.
Нашето Правителство, нашето министерство на здравеопазването и нашата НЗОК се освободиха от задължението да осигурят предпазни облекла на медиците, с изключение на тези от спешна помощ и някои болници. Това им решение е напълно логично и обосновано, като се вземе предвид съотношението във възнагражденията на немските и българските медици. Нашите общопрактикуващи лекари, специалисти от извънболничната и болничната медицинска помощ, могат без проблем да си осигурят за своя сметка предпазните средства и облекла. Приходите им са толкова големи, че съвсем справедливо НЗОК прие методика, за времето на извънредното положение, да им плаща 85% от обичайните заработки.
Доказателство, че това решение е правилно е и това, че за разлика от немските медици, нашите не протестират. Нашите боледуват. Снимка blankebedenken.org

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up