Неделя, Септември 26, 2021
Последвайте ни
Д-р Тодоров към колегите си в НС: Призовавам ви - не петнете името си, като гласувате „ЗА“ този законопроект

Отворено писмо
от д-р Георги Тодоров, лекар
до народните представители от всички парламентарни групи, с професия ЛЕКАР-
Дариткова, Джафер, Йорданов, Найденова, Стоянова, Михайлов, Тасков, Тончев, Ибришимов, Тимчев, Поповски, Събев, Генов, Папашимов, Адемов, Тошев.

"Уважаеми колеги,
Не зная как допуснахте водеща в парламента за промяна на Закона за Здрвето да е Комисията по правни въпроси.

Вие сте лекарите и закон за здравето и споменатите в него болести са познати на вас , а не на юристите.
Не зная как сте се съгласили и защо не реагирахте на откровените и лишени от смисъл промени в Закона за здравето. Не може болеста са се нарича с определние за симптоматика – тежък остър респираторен синдром - цитирам законопроекта. Това не е болест и вие го знаете. Не може да има задължително изследване с определен метод Това е страшно и граничи с медицински фашизъм, а ПСР е метод за експеримент , тоест противоречи на чл. 29 ал.2 от конституцията, в която вие сте се клели. Не може да има принудително лечение .
Няма понятие “извънредна епидемиологична обстановка” и каквито и напъни да се направят от юристи или даже с помощта на някои от вас, не може да стигнете до дефиниция, която да не може да се тълкува многозначно! Има епидемия и за нея има критерии, ние сме в първата в света епидемия без болни!
Уважаеми колеги, разберете, вие сте лекари и със закон не може да се постигне друго качество на дадена болест – в нашия случай SARS-Cov2. Това не е особено опасна инфекция и не може да бъде обявена за такава, не е и особено зазаразна защото заразният ѝ индекс е в пъти по-нисък от Морбили, Рубеола и други познати болести. Фактът, че е нова инфекция не я прави нито по-опасна от други далеч по-сериозни като развитие заболявания, нито достойна за свръхреакция от законодателен вид като предложените промени в закона за здравето.
Призовавам ви като български лекари отново да си отворите учебника по инфекциозни болести и да прочетете първите 50 страници. Ако го направите, ще се замислите дали да давате в ръцете на министъра на здравеопазването и неговия главен държавен здравен инспектор властта да се разпореждат със съдбите ни, без да могат да направят и каквото е срещу разпространението на една инфекция от такъв тип, която се оказва по данните в страната, че не е епидемия. Поне така пише в учебниците, с които сте завършили медицина.
Колеги, лекари–народни представители, вие сте за малко време народни представители, но ще сте лекари за цял живот.
Призовавам ви - не петнете името си на лекари като гласувате „ЗА“ този законопроект, независимо от промените, които може да направите между две четения. Намерете друг, по-демократичен и по-хуманен начин за обяснение на хората, за спечелване на доверието им, а не като Главния държавен здравен инспектор – с всяване на страх и закани към гражданите.
Запазете достойнството си, защото ако не му се противопоставите, ще сте го загубили, а който е загубил достойнството си, е загубил всичко. Ползвайте здравия разум, за да не ни убият, поне духовно и психически здравите , а не здравните сили!"

Искрено Ваш
Д-р Георги Тодоров - лекар

 

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up