Неделя, Октомври 17, 2021
Follow Us
Пациентски организации искат оставката на директора на Спешна помощ - София

Пациентски организации „Заедно с теб“ настояват за оставката на директора на Центъра за Спешна медицинска помощ – София, д-р Георги Гелев, заради отказа да се предостави линейка за д-р Юлиян Стамов и заради неосигуряването на специални лични предпазни средства за спешните медици. 

Ето я и цялата позиция на организацията: 

"Пациентски организации „Заедно с теб“ настояваме за оставката на директора на Центъра за Спешна медицинска помощ – София, д-р Георги Гелев, заради отказа да се предостави линейка за д-р Юлиян Стамов и заради неосигуряването на специални лични предпазни средства за спешните медици. 

Нима д-р Юлиян Стамов не е могъл да прецени състоянието си? Къде е моралът да откажеш линейка на колега, спасил хиляди животи? Той е имал нужда, д-р Гелев! Той е преценил, че има нужда от тази линейка! Може би от неговата линейка, с която е спасявал години наред пациенти!
Какво остава за нас, обикновените хора, ако от Центъра за спешна помощ отказват линейка на свой колега?
Защо директорът на ЦСМП не е осигурил специални лични предпазни средства срещу коронавирус за всеки спешен медик, както твърди д-р Стамов?
Не трябва ли да защитим нашите медици, за да запазим на първо място тяхното здраве, а и така те да пазят нашето, на пациентите?
Настояваме Министърът на здравеопазването да разпореди спешна проверка!"

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up