Вторник, Септември 28, 2021
Последвайте ни
Естрогенова терпия при ресизтентен рак на гърдата

Изследователи от центъра за изследване на рака Dartmouth-Hitchcock's Norris Cotton се надяват да направят естрогенната терапия по-достъпна възможност за лечение на пациенти с рак на гърдата, които биха могли да се възползват от нея.

Анти-естрогеновите медикаменти, които блокират сигналите за растеж от естрогеновите рецептори на туморите, са ефективно лечение за рак на гърдата. Но е обичайно туморите на гърдата да станат устойчиви на антиестрогенновите медикаменти с течение на времето. Изследователският екип, воден от молекулярния биолог Todd Miller, Ph.D. и Nicole Traphagen, докторант в същата лаборатория, установява, че при мишки ротацията на лечението с есттроген и антиестрогенови медикаменти в определен момент може да доведе до задържане във времето на регресията в развитието на туморите.

Неконвенционалният подход на екипа има вълнуващи последици за пациентите с рак на гърдата, като се предполага, че краткосрочното лечение с естроген преди настъпване на резистентност към антиестрогеновата терапия и след това преминаването обратно към по-стандартна антиестрогенова терапия може да контролира растежа на тумора в дългосрочен план.
"Въпреки че обикновено смятаме, че естрогена подпомага развитието на рака на гърдата, лечението с естрогени всъщност може да предизвика регресия на туморите при някои пациенти, които са устойчиви на антиестрогеновата терапия", казва Miller. Въпреки факта, че лечението с естроген е ефективно при някои пациенти, естрогеновата терапия се използва рядко. Продължаващо клинично изпитване ще определи дали стратегията за преминаване през естрогенова терапия и след това започнва на анти-естрогенова терапия е ефективно при пациенти с напреднал рак на гърдата.

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up