Вторник, Ноември 30, 2021
Follow Us

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА

Красимир Грудев е председател на управителния съвет на Сдружението на частните болници. За „ Право и здраве“ той коментира някои от актуалните теми в българското здравеопазване.
Г-н Грудев, коментират се напоследък планове на евентуалното бъдещо управление, да се промени статута на болниците и те да престанат на бъдат Търговски дружества. Какво е вашето мнение по този въпрос?

ПОЛИТИКА

След близо десет години чакане, предстои въвеждането на австралийската класификационна система. Договора за покупката е ратифициран от Парламента в края на ноември 2011г. по времето на тогавашния здравен министър. От тогава до сега въвеждането е отлагано многократно.

ПОЛИТИКА

Три са лекарствените продукти за лечение на Covid-19, за които Здравното министерство ще има осигурени средства в бюджета за тази година. Постановлението за допълнителните разходи беше прието от Правителството днес.

ПОЛИТИКА

Издадени две нови заповеди на МЗ. С едната се осигуряват допълнителни възможности за обучение на учениците по извънкласни занимания, като не се налагат допълнителни тестове, а другата касае промени в граничния контрол. „От 1 декември се удължава срока и човек, поставен под карантина без зелен сертификат, не може да бъде освободен по-рано от третия ден“, каза министърът. Досега този срок беше 24 часа. - това съобщи министър Кацаров на брифинг пред медиите. 

ПОЛИТИКА

Всички 7 пострадали при тежкия инцидент с автобус на АМ "Струма" са в стабилно общо състояние. Няма опасност за живота им. Това съобщиха на брифинг тази сутрин от "Пирогов".

Вчера са извършени необходимите спешни операции, като двама от пациентите ще бъдат оперирани и днес.

ПОЛИТИКА

Световната здравна организация свиква днес извънредно заседания във връзка с новооткрития вариант на коронавируса в Южна Африка и Ботсвана, за който беше съобщено вчера. Той е с около 32 мутации и учените алармират, че това го прави много опасен. Установено е, че вариантът се разпространява най-вече сред младите хора.

ПОЛИТИКА

3 233 са новите случаи на коронавирус за изминалото денонощие при направени 33 803 теста, съобщи Единният информационен портал. Активните случаи в страната са 106 572.

ПОЛИТИКА

Високата смъртност от коронавируса в България се дължи на няколко фактора: по-голямата заразност и тежест на протичане на заболяването при Делта варианта на вируса, малката част на ваксинираните хора в страната ни и дебалансираната от години здравна система.

ПОЛИТИКА

Голяма част от американците, които са ваксинирани срещу коронавирус, трябва да си поставят бустерна доза. Това заяви в интервю за Ройтерс директорът на Института по алергични и инфекциозни заболявания Антъни Фаучи. По думите му третата инжекция може да се превърне в стандарт в страната за това кой е напълно имунизиран.

Log in or Sign up