Сряда, Юни 23, 2021
Последвайте ни
Д-р Дариткова: Д-р Дечев завърши ефектно мандата си

Управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев приключи ефектно мандата си и го направи през медиите, а беше редно да използва възможностите, които му дава законът, за да анализира ситуацията около установения от него казус с разликата в заплащането на определени лекарства от различните лечебни заведения, това заяви председателят на ПГ на партия ГЕРБ – д-р Даниела Дариткова

 

. Наскоро д-р Дечев обяви, че частни лечебни заведения са купували миналата година медикамент, който се поема от касата, на между 6 и 7 пъти по-висока цена от държавните и общинските болници. НЗОК и цените на лекарствата За „Тази събота“ Дариткова обясни, че е трябвало управителят на НЗОК да представи фактите пред отговорните институции, които могат да се сезират и да „Опитахме институционално да поставим въпроса. Проведохме и двучасов разговор в Комисията по здравеопазване“, допълни тя. Освен това изтъкна, че държавата полага непрекъснати усилия за регулация на лекарствения пазар.

Дариткова твърди, че има мерки, които дава възможност цените на лекарствата у нас да са най-ниски. Председателят на ПГ на ГЕРБ беше категорична, че анализът на нарушенията не бива да се използва за медиен ефект, а за усъвършенстване на нормативната уредба. „От изнесените от Дечев факти, не съм убедена, че става въпрос само за проблем с провеждането на обществените поръчки. Очаквам съответните институции да информират за некоректна търговска практика и за некоректни търговци на едро“, допълни тя.

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up