Събота, Април 04, 2020
Започнаха поправките на новия НРД!

Един ден преди да бъде обнародван новият НРД един от текстовете му е бил поправен с Протокол, подписан от Председателя на НС на НЗОК Жени Начева, Управителят на НЗОК Д-р Дечо Дечев, Председателят на БЛС Д-р Иван Маджаров и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.
С оправданието, че поправят „техническа” грешка, четиримата са подписали изменение в НРД, с което се създава нова алинея в §8.

Въвеждане на нова алинея и изцяло нов текст в нормативния акт не е техническа грешка. Техническа грешка би било, ако си объркал номера на параграфа или датата на подписването. Къде са спали здравните ни ръководители от 23 декември, когато беше подписан договора, до 23 януари, когато са открили „техническата” грешка не е известно и не е важно. Може да са били във ваканция.
По важното в случая е, че четиримата подписали промяната вкупом са нарушили закона.
Чл. 54 от Закона за здравното осигуряване постановява, че Националните рамкови договори се приемат с мнозинство от не по-малко от 7 представители на НЗОК и 7 представители на съсловните организации на лекарите.
Както и да ги броим Жени Начева, Дечо Дечев, Иван Маджаров и Кирил Ананиев не правят по седем представители от БЛС и НЗОК. Те правят 1 от БЛС и 2 от НЗОК.

Одобрявате ли заповедта да се носят маски?
 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up