Неделя, Октомври 17, 2021
Follow Us
COVID-19 в Русия

Ситуацията с коронавирус се влошава в Русия, призна президентът Владимир Путин вчера, като добави, че ресурсите на Министерството на отбраната, по-точно военно медицински персонал, ще бъдат използвани за справяне с кризата, ако е необходимо.
Путин, който участваше в среща, излъчвана по държавната телевизия, заяви, че ситуацията непрекъснато се променя и че следващите няколко седмици ще се окажат решаващи в битката за спиране на заразата.


Той каза, че подготовката трябва да предвиди "всякакви възможни сценарии, включително най-трудните и извънредни".
Путин нареди на длъжностните лица да наемат допълнителен персонал от университети и медицински училища.
Русия в понеделник отчете рекордни 2558 нови случая, най-малко 148 души са загинали от вируса.
В Москва, която затяга мерките за изолация чрез задължителни пропуски за пътуване из града, са съсредоточени около две трети от всички случаи.
Вицепремиерът Татяна Голикова докладва на Путин, че Русия разполага с 40 000 болнични легла за пациенти на COVID-19 и смята да увеличи броя им до 95 000. Тя каза, че инфекциите нарастват постоянно с 16 на 18 процента на ден.
Други 140 000 души в цялата страна са под медицинско наблюдение по подозрение, че биха могли да са заразени с новия коронавирус, съобщи федерална служба за мониторинг .
Повечето региони на Русия следват ръководството на Москва и наложиха подобни мерки, съветвайки жителите да останат у дома, освен ако не е абсолютно необходимо.
Путин потвърди мнението си за мерките от миналата седмица, когато каза че "няма друг избор" освен самоизолация, за да се предотврати разпространението на болестта.
Президентът работи дистанционно, след като лекар, с когото наскоро се ръкува, се тества положително за вируса
Към днешна дата общият брой на потвърдените случаи в в Русия нарасна за последните 24 часа с 2774 и достигна 21 102 души в 82 региона, като досега са оздравели 1694 души, а починалите са 170. Това съобщи днес оперативният щаб за борба със заразата, цитиран от ТАСС. През последното денонощие в Русия са починали 22 пациенти с коронавирус, а са оздравели 224 души.

 

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up