Сряда, Януари 19, 2022
Follow Us

Френският президент Еманюел Макрон каза, че противоречива двойна терапия, основана на хидроксихлорохин, ще бъде тествана възможно най-скоро, уповавайки се на специалиста по инфекциозни заболявания Дидие Раулт.
Френският лидер заяви в ексклузивно интервю за радио RFI , че терапията, предложена от професор Дидие Раулт, когото той посети в болницата в Университета в Марсилия миналата седмица, "е разрешена от компетентните органи" и че сега "трябва да бъде тествана" за да се прецени "ефективността и и да се измери токсичността".


"Моята роля и това, което направих, като отидох при д-р Раул, е да се уверя, че това, върху което работи - и той наистина е един от най-големите ни светила - е в рамките на протокол за клинично изпитване", казва Макрон
„Казвам това, защото трябва да бъдете много внимателни. Президентът на Френската република не е човекът, който ще каже дали подобно лечение е добро или не е добро “. Моето задължение е да гарантирам, че всички терапевтични подходи, прилагани днес, могат да бъдат подчинени на строги клинични изпитвания и то възможно най-бързо, за да може да се намери лечение.
"Това не е въпрос на вяра, а въпрос на наука. Убеден съм, че той [Дидие Раулт] е страхотен учен и аз съм впечатлен от това, което казва, и какво обяснява", добави той.
Раулт, е 63-годишен специалист по инфекциозни заболявания, бързо пусна две проучвания, когато пандемията COVID-19 стигна до Европа, като твърди, че четири от пет от тези, лекувани с антималарийния медикамент хлорохин, имат "благоприятни" резултати.
Световните лидери, включително Доналд Тръмп и Джаир Болсонаро, бързо се включиха в тези проучвания, но други учени възприеха методологията на Раул като твърде тясна и като такива резултатите бяха чисто наблюдателни. Двете проучвания включват съответно 24 и 80 пациенти.
Националната агенция за лекарства и здравни продукти на Франция също така предупреди за опасните странични ефекти, които биха могли да имат лекарствата срещу Малария и ХИВ, след като смъртта на трима души беше свързана със самолечение.
Така агенцията призова личните лекари да не следват стъпките на Раул, като предписват лекарствата при съмнения за случаи на COVID-19, като подчертават, че те трябва да се използват в болници само като част от клинични изпитвания.
Повече от 137 000 души по света са загубили живота си от новия коронавирус до 16 април, според данни на университета Джонс Хопкинс. Броят на случаите също е преминал прага от два милиона.
Франция е една от най-засегнатите страни след САЩ, Италия и Испания.
Здравните власти съобщиха в сряда, че френският брой на смъртните случаи е нараснал до 17 167, като 10 643 са регистрирани в болници, а останалите 6 524 в други здравни заведения, включително домове за възрастни хора.
Те предпазливо отбелязаха, че броят на хората, хоспитализирани за вируса, за първи път е спаднал в сряда.

Припомняме, че в България антималарийния препарат се ползва за лечение на COVID-19 от началото на епидемията по данни на Националния оперативен щаб. 

 Източник: Euronews

Подкрепяте ли депортирането на Новак Джокович от Австралия?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up