Неделя, Септември 26, 2021
Последвайте ни
По-голяма част от читателите смятат, че правата им ще останат ограничени след отмяна на извънредното положение

Попитахме читателите на „ Право и здраве“ как според тях ще се промени животът им след отмяната на извънредното положение, което беше последвано от въвеждане на епидемиологична обстановка.
Близо половината от отговорилите, 45%

, смятат, че правата им ще останат ограничени завинаги, а 17% смятат, че нищо няма да се промени.
Едва 7% смятат, че животът им ще бъде такъв, какъвто е бил преди въвеждането на извънредното положение, а 26% смятат, че правата им ще бъдат ограничени временно.
Общият процент на хората, които смятат, че отмяната на извънредното положение все пак ще засегне правата им е 68. 5 % се обединяват в отговорите „ не знам“ и „ не ме интересува“

anketa_2.JPG

 

 

 

Миналата седмица адвокатите Николова и Чобанова казаха пред „ Право и здраве“, че законът с който се отменя извънредното положение и се въвежда епидемиологична обстановка, дава необосновано твърде големи правомощия на изпълнителната власт, за ограничаване на правата на хората.
Те посъветваха всички граждани, които са потърпевши от прилагането на санкции или ограничаване на права по този ред да обжалват актовете пред съда, включително и като се позоват на прякото действие на Конституцията.
Коментарите им може да си припомните тук

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up