Неделя, Ноември 29, 2020
Тръмп вече е за „всички да носят маски“

След дълго се съпротивляваше и отказваше да носи маска на публично място, президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че му харесва маската и че го кара да се чувства като самотния рейнджър. Коментарът на Тръмп дойде в сряда, когато броят на заразените в САЩ достигна рекордните от началото на пандемията 52 000 за един ден.

Американският лидер не позволяваше да бъде сниман с маска, но е бил поставен под натиск, включително от депутати от Републиканската партия да даде добър за носенето на маски.
"Всички са за носенето на маски. Мисля, че маските са добри", заяви Тръмп в интервю пред Fox Business. "Хората са ме виждали да нося такава. Ако съм в близък контакт с хората, абсолютно бих носил маска", каза Тръмп в интервюто.

lonely ranger"Приличам на самотния рейнджър", продължи той, споменавайки измисления герой от американския див запад, който носел черна маска за очи. "Нямам проблем с това и ако хората се чувстват добре с маски, нека ги носят."

Други световни лидери, включително премиерът на Канада Джъстин Трюдо и президентът на Франция Еманюел Макрон, винаги носят маски на публично място, за да насърчат използването им.

През последните дни много републиканци и членове групата за натиск за коронавируса в Белия дом бяха много активни в защитата на позицията американците да носят маски за лице на обществени места, тъй като броят на заразените нарасна значително в южните и западните щати.

Предполагаемият кандидат за президент на Демократическата партия и бивш вицепрезидент Джо Байдън, заяви миналата седмица, че ще въведе на федерално ниво задължение да се носи маска, ако бъде избран. В интервюто Тръмп предположи, че задължение не е нужно и продължи да настоява, че носенето на маски е въпрос на избор.
Тръмп разкритикува Байдън, че носи маска, докато е на голямо разстояние от публиката си и за това, че понякога говори през нея.
Относно вируса Тръмп продължи да го характеризира като неудобство, което се надява просто да си отиде.

САЩ е най-силно засегнатата държава в света с повече от 2,6 милиона потвърдени инфекции и 128,062 смъртни случаи от COVID-19, регистрирани към сряда, според данни на университета Джон Хопкинс.

Тръмп каза пред Fox Business: "Мисля, че ще се справим много добре с коронавируса. Надявам се, че в един момент това някак просто ще изчезне."

Президентът също така продължи да отстъпва от идеята за бързо премахване на ограничителните мерки, съгласявайки се, че някои щати може би са избързали с отварянето. Няколко щата, включително Флорида, Ню Йорк и Тексас, спряха или забавиха разхлабването на мерките на фона на скорошното увеличение на потвърдените случаи.
Източник: Euronews

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up