Понеделник, Август 10, 2020
Поредно обещание за удължаване срока на валидност на ТЕЛК решенията

Майки на деца с увреждания от "Системата ни убива" разпънаха черни чували, знамена и балони пред Народното събрание. Те дадоха ултиматум на депутатите до сряда следващата седмица да бъдат удължени с два месеца ТЕЛК решенията, които изтичат по време на епидемичната обстановка. Вера Иванова от протестиращите обясни за "Хоризонт":


"Протестираме за това, че в момента хиляди хора гладуват заради законодателните стотици останаха без пенсия. Много повече останаха без никаква инвалидна пенсия, защото правителството реши да пълни черните чували, които им останаха празни, с трупове на деца и хора с увреждания, вместо да предотвратим поредната гавра и да се преборим за елементарното за тези хора, които го заслужават. На 16-и казахме, че тези чували отиваме да ги дарим на Бойко Борисов. Да видим. Ние сме в готовност".

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова каза пред протестиращите майки, че решенията за ТЕЛК ще бъдат удължени с два месеца след изтичане на епидемиологичната обстановка, като гласуването ще е на 16-и този месец в преходните и заключителни разпоредби на Закона за ценните книжа.

Припомняме, че такова обещание преди  време даде и здравният министър Кирил Ананиев, отново по повод протест на майките на деца с увреждане. По късно от НОИ сигнализираха, че близо 5 хил. души през месец юли ще получат половин обещетение, тъй като въпреки обещението, няма промяна в нормативната уредба. 

Можете да се абонирате за нашия седмичен бюлетин, като въведете имейл адреса си
captcha 
Можете да прекратите абонамента си по всяко време
Одобрявате ли смяната на здравния министър?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up