Неделя, Септември 27, 2020
Правителството отпусна средства на "Пирогов", "Майчин дом" и ВМА

2,4 млн. лева отпуска правителството за свръхмодерна мултифункционална апаратура за травматологията на УМБАЛСМ „Пирогов“. „Тя ще облекчи работата на лекарите и ще им даде възможност за по-бърза и още по-качествена диагностика“, уточнява премиерът Борисов в поста си във Фейсбук.

 

УМБАЛ „Майчин дом“ получава подкрепа от 2 млн. лв. за роботизираната система „Да Винчи“ за безкръвни хирургични интервенции.

Отпуснати са и 8,66 милиона лева за подсилване на инфекциозните звена във военните болници в София и Сливен, както и за закупване на важна медицинска апаратура.

По ОП „Региони в растеж“ като  част от цялостния проект за модернизиране на Спешната помощ е одобрен разход на стойност над 2,5 млн. лв.  за 42 високопроходими линейки за използването им от Спешна помощ труднодостъпни места. 

Можете да се абонирате за нашия седмичен бюлетин, като въведете имейл адреса си
captcha 
Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    nobody · преди 1 месеца
    Поредното наливане на пари,хаотично и под натиска на народното недоволство, без адекватен анализ на текущото състояние на всяка една болница. Как пък никой не се поинтересува от една от най-големите болници на Балканите, Националната кардиологична болница, където Отделението по Образна диагностика е катастрофа с остарели ангиограф и скенер, морално остаряла апаратура, а де не говорим, че МР томограф, дори от най-нисък клас е утопия...на кого изобщо му пука, че там работят млади специалисти, които всеки момент чакат да вземат специалност и да изчезнат...:(
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up