Петък, Септември 25, 2020
Анестезиолози настояват за ясна позиция на БЛС по повод действията и изявленията на доц. Мангъров

Лекарите от Отделението по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ "Св. Анна" - Варна са изпратили отворено писмо до БЛС, в което изразяват подкрепата си за екипа на ОАИЛ в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – Велико Търново и началника д-р Сибила Маринова по повод упреците към тях за проявена професионална некомпетентност при лечението на 19-годишен младеж с COVID-19, починал след тежки усложнения в лечебното заведение.

 

Варненските анестезиолози призовават БЛС и Етичната комисия на съсловната организация да вземат отношение за медийните изяви на доц. Атанас Мангъров, свързани със случая.

"Всяка клевета и уронване на престижа на личността както физическо и психическо посегателство върху медици е неприемливо и подсъдно.

Отделен въпрос е поведението на една малка част от нашето съсловие, която със своето неетично, непрофесионално, а на моменти неадекватно поведение и изказвания наливат "масло в огъня" . Всеки има право на мнение, не е задължително да е с необходимото ниво на компетентност, което за съжаление не може да се каже за някои медицински медийни звезди, които повтарят това, което уплашените хора искат да чуят, че всичко обезпокоително е една измислица или (отново) конспирация", се казва в писмото.

Настояваме за ясна позиция от БЛС и медицинската етична комисия за действията и изявленията на г-н Мангъров по отношение на визирания казус, категорични са анестезиолозите от Варна.

"Агресията, на която сме подложени, трябва да спре!", казват те.

Можете да се абонирате за нашия седмичен бюлетин, като въведете имейл адреса си
captcha 
Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Гост · преди 1 месеца
  Докато Бенишев е в МЗ стандарти няма да има....човекът няма капацитет и стандартите отлежават повече от година в кабинета му.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Ачо · преди 1 месеца
  https://www.actemra.com/safety.html , страхотен начин да унищожиш имунната система, да създадеш супер инфекция и да я лекуваш с антибиотик, др. ХАУС РЯПА ДА Яде Само при двустранна белодробна лезия и повишени нива на il6, спорно е действието на тоцилизумаб. Имало ли е двустранна лезия на бял дроб, повишени il6 и какво е наложило употребата на актемра.Дано медицински одит чете повече, стандарти тук няма, но има Преди всичко не вреди!!!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Доки · преди 1 месеца
  Мангъра, казва, истината, на, който не му харесва да оди у Германия, там ще ви наредят и прошнуроват... Кунчев взе да пее неговата песен... Епидемия било, имала си правила... Верно ли бе мазници
  .. Първо измислихте нова вирусология, сега изведнъж ще се окаже, че била, като старата...
 • Публикуването на коментара е спряно.
  д-р Коронов! · преди 1 месеца
  Не са категорични , никави анестезиолози от Варна, отдолу има едно име, на Власаков, известен ... ще спестя епитетите! Просто ...Власаков
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Плужкин. Памперсов · преди 1 месеца
  Власаков, толкова си плужкин , че не ме учудва нищо! баща ти беше същия!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Гост · преди 1 месеца
  Не смятам че доц.Мангъров е с неяснота по въпроса друг е въпросът че у нас няма стандарти за лечение които да защитават точно лекарите и за това не трябва да обнивяме само един лекар в случая жертвената овца
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Гост · преди 1 месеца
  Позиция на БЛС относно кои са първа линия няма така че какво остава за други позиции
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up