Петък, Септември 25, 2020
Проф. Салчев: Изплащането на надлимитната дейност започва през ноември

Плащането на надлимитната дейност ще започне от ноември месец. Това каза управителят на НЗОК проф. Петко Салчев след подписването на Анекса към НРД 2020 – 2022.„Въпросът за лимитите трябва да бъде решен и законодателно, трябва да бъде извършена проверка, заради което няма да може да започне веднага“, обясни той.

 

„Не са разчетени допълнителни средства от резерва, тъй като необходимите средства ще са част от реализираните икономии. Надзорният съвет възложи на проф. Салчев да направи проверка и анализ на дейността, която Касата не е заплатила. Срокът за проверките е октомври месец. Промяна в закона на бюджета на НЗОК ще е нужна в тази част, но по отношение на финансовите параметри не се налага“, коментира на свой ред председателят на Надзора Жени Начева.

Въпреки плащането на надлимитната дейност болниците ще реализират 80 млн. лв. икономии в края на годината, отбеляза председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. Причината е в отлива на пациенти от болниците, като съответно увеличените средства по пътеките няма да могат да бъдат усвоени.

Източник: zdrave.net

Можете да се абонирате за нашия седмичен бюлетин, като въведете имейл адреса си
captcha 
Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up