Сряда, Юни 23, 2021
Последвайте ни
От гъвкави, най-гъвкави

Вчера премиерът Бойко Борисов изнесе информация касаеща епидемичната обстановка у нас и по света. Информацията беше публикувана във Фейсбук профила му.  Според него, докато пандемията в цял свят расте България е една от малкото страни, които я управляват правилно. като за пример е дал Франция, Нидерландия, Хърватия и Гърция, които имат повишаване на заболеваемостта „в сравнение с последните две седмици“, за разлика от България.

Изказването идва на фона на официална статистика, според която Хърватия има 163 заразени на 1млн. популация, Гърция – 67 души, България – 207 на 1млн. популация. Франция и Нидерландия съответно 326 и 366 души.) Най-високият брой заболели в Хърватия е 219 на 19 август. През предходните седмици са отчитани под 100случая дневно, вероятно на това се дължи високият ръст.
Според Премиера България е въвела първа, гъвкави мерки и затова икономика е продължила да работи. Това е безспорен факт, мерките наистина бях гъвкави – с маски, без маски, с маски без маски, с дискотеки, без дискотеки, с дискотеки, но най- гъвкави трябваше да са хората, на които им се налагаше да се хранят в ресторантът едновременно със и без маска и то, докато ресторанта е едновременно затворен и отворен.
Министър-председателя се похвали и с наличните лекарства: „презапасихме се със защитни средства и лекарства“ и това е безспорен факт , дадоха 1млн.лв.  за  стотици хиляди опаковки Хлорохин, който стои на склад и не може да се използва за лечение на Ковид. С фурми се презапасихме – също. Болниците така издържат на натиска, че общинските може да фалират преди да се разпаднат, а лекарите ще подписват граждански договори, за да може да лечебното заведение да сключи договор със здравната каса за лечение на коронавирус.


"В същото време благодарение на разумната си финансова политика, държавата продължава да отпуска средства за социално-икономически мерки в отговор на кризата. В момент, в който световните икономики отчитат рекорден спад, ние подпомагаме индустрията, гражданите, увеличихме доходите и строим в цялата страна. И всичко това - без да сме теглили заем. "– Още един безспорен факт. Значително се увеличиха доходите на Басейнова дирекция, Автомобилна администрация и други подобни държавни администрации. Депутатските заплати също се увеличиха. Парите, които ще връщаме на ЕС, технически не са заем, а ние все още сме една от малкото държави, която не подпомогна всеки гражданин дори с минимална сума.
От фактите изнесени от премиера става ясно и че протестите по никакъв начин не са увеличили разпространението на вируса, даже напротив намалили са го.
Целия пост на Премиера:
„По данни на European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC, България бележи 32.8% спад в заболеваемостта от COVID-19 в сравнение с последните две седмици. За същия период Хърватия има ръст на заразените с 181%, Франция - 106%, Нидерландия 46% и Гърция 51%. Докато пандемията в целия свят расте, България е една от малкото страни, които я управляват правилно. Ние първи въведохме ограничителни мерки. Te бяха гъвкави и така икономиката продължи да работи. Реорганизирахме индустрията си, презапасихме се със защитни средства и лекарства. Гарантирахме, че болниците ще издържат на натиска. В същото време благодарение на разумната си финансова политика, държавата продължава да отпуска средства за социално-икономически мерки в отговор на кризата. В момент, в който световните икономики отчитат рекорден спад, ние подпомагаме индустрията, гражданите, увеличихме доходите и строим в цялата страна. И всичко това - без да сме теглили заем.“

 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up