Сряда, Януари 19, 2022
Follow Us

Италианският специален комисар за пандемията Доменико Аркури заяви пред журналисти, че кампанията по ваксиниране срещу COVID-19 ще започне едновременно във всички 27 страни членки на ЕС, в един и същ "символичен ден", след което отделните държави ще пристъпят към изпълнение на своите собствени програми за масова ваксинация, предаде Асошиейтед прес.

 

„Идеята, че една европейска държава може да започне преди друга, е много далеч от това, което ще се случи“, каза комисар Доменико Аркури.

Той се въздържа от по-точна прогноза и не уточни кога ще е "символичният" първи ден, нито колко хора ще бъдат ваксинирани през този ден.

По думите му, в Италия първият етап от масовата ваксинация трябва да стартира в средата на януари. Предвижда се приоритетно да бъдат ваксинирани 1,8 млн. здравни работници, както и персоналът и потребителите на социални услуги в домове за стари хора. По градските площади и на други обществени места ще бъдат поставени близо 300 павилиона, където италианците ще се ваксинират срещу COVID - 19.

 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли депортирането на Новак Джокович от Австралия?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up