Понеделник, Април 12, 2021
Последвайте ни
Нови ограничения заради COVID-19 в редица страни

Нови ограничения за справяне с разпространението на Covid-19 въвеждат редица страни. В световен мащаб, над 115 милиона и 700 хиляди са потвърдените случаи на коронавирус, а починалите са над два милиона и половина.

Германия удължава ограниченията, наложени заради пандемията от Covid-19 с три седмици - до 28 март. В някои от районите обаче с по-ниско разпространение на вируса мерките ще бъдат облекчени.

Предвижда се и възможност за връщане към отменени ограничения, ако седмичният индекс на заразяване надхвърли 100 на 100 000 души население в три последователни дни.

Естония също от вчера затегна мерките. Забраняват се събитията на закрито, а културните и развлекателните центрове, които досега работеха с ограничения, ще затворят.

Междувременно Литва продължава предпазливо да разхлабва ограниченията, в резултат на намаляването на новите случаи.

През уикенда ще бъдат отворени музеите на открито, природните паркове, зоологическите градини и други дейности навън. Посетителите обаче ще бъдат ограничавани. Библиотеките и автошколите възобновят дейността си.

Чехия и Словакия ще получат допълнително по 100 000 дози от ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ от своите партньори в ЕС. Двете страни са сред най-засегнатите от пандемията в света. Чехия отправи молба за помощ към някои европейски държави заради препълнените си болници.

В същото време Япония въвежда правила за допускане на чужденци на своя територията, пристигащи от някои европейски държави. В момента в страната се допускат само японски граждани и дългосрочно пребиваващи чужденци.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Одобрявате ли разхлабването на мерките?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up