Сряда, Януари 19, 2022
Follow Us

Ваксинацията е главната тема за здравния министър. Това е валидно, защото все още няма лекарство, което да е измислено за вируса", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS д-р Илко Семерджиев, бивш министър на здравеопазването.

Според него министър Кацаров точно това и прави. А д-р Семерджиев смята, че принципът парите да следват пациента е правилен и логичен принцип, защото тогава самият пациент е в центъра на вниманието.

За него в момента се вижда "почервеняване" на кабинета и от сблъсъка с дясномислещите в него ще има искри, но не очаква компромиси от здравния министър Кацаров в това отношение.

 

Д-р Семерджиев смята, че общественото здравеопазване се нуждае от реформи и именно то би трябвало да има основна функция в ситуация на пандемия, но подчерта, че според него идеите за промяна на търговския статут на болниците, издигани от левите формации, са контрареформа. „Търговският статут не означава, че лечебните заведения са търговци, още по-малко, че лекарите са търговци. Този лозунг, който БСП издигна – "Вън търговците от храма", е гавра със съсловието“, заяви той.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли депортирането на Новак Джокович от Австралия?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up