Събота, Октомври 23, 2021
Follow Us
В САЩ връщат маските за ваксинираните лица

За да се предотврати по-нататъшното разпространение на варианта Delta, американският център за контрол и превенция на заболяванията актуализира ръководството си за носене на маски във вторник. От там препоръчват на напълно ваксинираните хора да носят маски на закрито, когато са в райони със „значително“ или „високо“ предаване на Covid-19, което в момента включва почти две трети от всички американски щати. - съобщава CNN."През последните дни видях нови научни данни от скорошни проучвания на огнища, показващи, че вариантът Delta се държи уникално по различен начин от предишните щамове на вируса, които причиняват Covid-19", каза директорът на CDC д-р Рошел Валенски на брифинг вчера

"Тази нова информация е обезпокоителна и за съжаление изисква актуализация на нашите препоръки. Това не е решение, което ние сме взели с лека ръка."

Нови непубликувани данни - показващи, че при ваксинираните хора, заразени с варианта Delta, се открива същото количество вирус, колкото и при хората, които не са ваксинирани - е основният двигател за последната промяна на насоките на CDC за носене на предпазна маска, казва пред CNN източник, ангажиран с процеса на вземане на решение. Като цяло ваксинираните хора все още играят малка роля в предаването и пробивните инфекции остават редки.Новото ръководство също така препоръчва напълно ваксинирани хора да се тестват на 3-5 дни ако е възможно и да продължат да носят маска, когато са в закрити обществени условия през следващите 14 дни или до отрицателен резултат от теста.

В допълнение, новото ръководство също така казва, че всички хора в училищата, независимо от статуса на ваксинация - персоналът, учителите, учениците и посетителите - всички трябва да носят маска.

 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up