Събота, Ноември 27, 2021
Follow Us
Еврокомисар Бретон: При 3 милиарда имунизирани е ясно, че ваксините работят

Ваксинацията има ефект и спасява животи, а това е доказано от огромното количество хора по света, които вече са имунизирани. Това заяви в "Денят започва" еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон.

"България е много важна държава в Европейския съюз. Всички сме европейци и всички трябва да се борим срещу една и съща пандемия. Но за съжаление българските приятели губят темпото в борбата с пандемията и тук има най-много смъртни случаи на глава от населението, а това е много голяма трагедия." - каза Бретон.

Той изтъкна, че ваксинацията е единственото работещо решение към момента. Вече са ваксинирани 3 милиарда души по света и е ясно, че ваксините са безопасни. В ЕС над 65% от населението е ваксинирано и това позволява да се спасят животи.

"Имаме късмет в Европа, че имаме възможност за ваксинация. Повечето държави в света искат помощ от нас, но ние в Европа решихме половината от производството да бъде разпределено тук." - каза още Бретон.

По думите му очакванията са, че предстои тежка пета вълна на епидемията, затова е необходимо поставянето на трета доза ваксина.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up