Събота, Ноември 27, 2021
Follow Us
МОН осигури пари за тестове за всички ученици до края на 2021 г.

Министерството на образованието и науката ще предостави 12,8 милиона лева от своя бюджет на Министерството на здравеопазването за закупуване на тестове за ученици.

За да осигури тези средства, просветното министерство отлага за следващата година някои ремонтни и инвестиционни дейности в училищата, детските градини и центровете за специална образователна подкрепа и за подкрепа на личностното развитие.

В края на октомври кабинетът отпусна 13 милиона лева, с които в момента се купуват тестове. Заедно с допълнителните 12,8 милиона лева парите ще стигнат за изследване на учениците от 1-ви до 12-и клас до края на 2021 г.

Целта е не само всички да учат присъствено, но и безопасната среда в училище да бъде гарантирана поне до коледната ваканция.

До момента министерството на образованието е получило от министерството на здравеопазването общо 851 000 теста за учениците от 1-ви до 4-ти клас. От 10 ноември тази година до сега се изразходени около 300 000 от тях.

Остатъкът ще стигне за малките ученици до края на следващата седмица. Очакват се още доставки, които ще бъдат разпределени в училищата в страната в рамките на 24 часа.

 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up