Понеделник, Май 25, 2020

Ananiev usmivkaСлед окончателното гласуване на текстовете на закона за бюджет на НЗОК за 2019 година, здравният министър Кирил Ананиев благодари на депутатите и определи бюджета като "много по-добър от настоящия". "Убеден съм, че времето на безвремието в здравеопазването приключи", каза той. 
За догодина в бюджета на здравната каса са предвидени почти 4,3 млрд лв. приходи, което е с 418,4 млн. лв. повече от тези за 2018 г. Предвидените разходи пък са в размер над 4,3 млрд. лева, което е с 489 млн. лв. повече в сравнение с миналата година. 
Новите лечебни заведения - регистрирани за първи път след 1 януари 2019 година, няма да могат да сключват договори с НЗОК.

И през 2019 година остават лимитите на лечебните заведения за болничната помощ. Няма да има облекчаване при направленията в доболничната помощ за преглед при специалист или изследвания. Отхвърлена беше и идеята на социалистите да бъде създаден и отделен фонд за лечение на хората, които нямат здравни осигуровки, за да бъде осветлено точно колко пари дава държавата за лечението им. 
С бюджета на здравната каса беше решено още Фондът за лечение на деца в чужбина да бъде закрит до 31 март догодина, а функциите му да бъдат прехвърлени на НЗОК, а Изпълнителната агенция по трансплантации и "Медицински одит" се сливат под името Агенция - "Медицински надзор".
"Сигурна съм, че Корнелия Нинова не знае как да осигури лекари в най-отдалечените населени места. Въпреки че ги обикаля, тя по-скоро се занимава с фауната, отколкото с проблемите в сектора", заяви Председате;ят на здравната комисия д-р Даниела Дариткова.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Вренно безвременен · преди 1 години
    Времето на безвремието свърши, започва времето на времието!
    Изкуфял дядка? Умствено кастрирано чиновниче? Поредната случайна еднодневка заемаща поста? Последователна политика на ГЕРБ? Простотия на простащината? Простащина на простотията?
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up