Понеделник, Май 25, 2020

pari zdraveИмаме уверение, че цената на клинична пътека 56„Диагностика и лечение на болести на черепно-мозъчните нерви (чмн), на нервните коренчета и плексуси, полиневропатия и вертеброгенни болкови синдроми“ ще се коригира и ще бъде върнат стария й размер, като промяната ще стане факт след подписване на анекс към анекса на Националния рамков договор. Това заяви пред „Право и здраве“ председателят на Националното сдружение на общинските болници д-р Неделчо Тотев след срещата на представители на сдружението с Надзорния съвет на НЗОК.

По думите на д-р Тотев по тази пътека в общинските лечебници се хоспитализират най-много пациенти и приходите от нея в голяма степен формират бюджета на тези лечебни заведения.

По-късно от НЗОК потвърдиха тази информация.

Занапред леглата ще се отчитат по отделения, отпада изискването например леглата във вътрешните отделения да бъдат профилирани по видове заболявания, а лечебните заведения ще знаят бюджетите си за всеки следващ месец – тази договорка е била постигната по време на срещата с надзора, посочи още д-р Неделчо Тотев.

По неговите думи тези промени биха дали донякъде свобода на общинските болници, които работят при изключително трудни условия и сериозни финансови ограничения и по тази причина на много места са застрашени от закриване.

Невена Попова 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up