Неделя, Май 19, 2019

660 355608a9d84e0f47ad3874ade27525b9Специализираната болница по лицево-челюстна хирургия ще се влее в „Пирогов“. Това стана ясно от отговора на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев на въпрос на депутата Георги Колев от "Обединени патриоти" по време на блиц-контрол в парламентарната Комисия по здравеопазването.

Министърът се спря на хронологията на казуса и обясни стъпките, които е придприело здравното министерство.
 „Първото нещо, за да се случи това беше да има решение на ръководството на Министерството на здравеопазването за осъществяване на това вливане и то е взето с решение №38 от 24 октомври 2018 г. На второ място трябваше да искаме съгласие за преобразуването от Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол. Имаме съгласие с писмо от 28 януари тази година.

С писмо от 30 ноември м.г. МЗ е изразило подкрепа на УМБАЛСМ „Пирогов“ за изграждане на обединена клиника по лицево-челюстна хирургия с две самостоятелни операционни с прогнозна стойност до 500 000 лв. с ДДС“, каза Кирил Ананиев и допълни:

„Досега е приключило проектирането, което струва 36 хил. лв. с ДДС и болницата подготвя документация за обявяване на обществена поръчка. Очаква се тя да бъде обявена на 18 март. По информация на лечебното заведение в най-оптимистичен вариант се очаква до края на април да има решение за класиране и сключен договор за изпълнител с прогнозна стойност около 400 хил. лв. Срокът на строително-монтажните работи се предвижда да бъде около 60 дни, до края на юни 2019 г. обектът следва да е готов“.

По думите му след приключване на обществената поръчка ще бъде сключен договор с болницата за предоставяне на исканите целеви средства за капиталови разходи от страна на държавата, но направи уговорката, че времевият интервал зависи и от евентуални обжалвания.
„При отсъствие на проблеми с обществената поръчка, най-късно до края на месец септември следва да приключи прехвърлянето на дейността към „Пирогов“ по безпрепятствен начин“, посочи министър Ананиев.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up