Събота, Август 17, 2019

ananiev btvНяма да има сестри с по-ниска заплата, но ще има такива с по-висока от предвидената целева стойност от 950 лева, каза току що здравният министър Кирил Ананиев в предаването „Лице в лице”. „Това ще стане от 1 юни, след като приключа с методиката, която разработваме.”
"Ние сме длъжни да оценим всички фактори, които оказват влияние при формиране на работната заплата. Всичко зависи от тежестта и резултатите на медицинските изследвания, от ефективността на функциониране на лечебните заведения. На базата на новите стандарти, които ще разработим, да се оптимизира структурата на тези лечебни заведения, за да могат ефективно да работят", коментира здравният министър.


Ананиев бе категоричен, че няма да допусне лекарите да получават по-ниска заплата от тази на медицинските сестри.
"Предлагам да се изработи методика, която да определи формирането и разпределението на разходите за персонал за цялото здравеопазване", каза още Ананиев. „Представете си, ако утре или вдругиден вдигнем заплатите на две минимални на професионалистите по здравни грижи, след една седмица ще излязат на улицата лекарите и те с основание ще кажат искаме 3 хиляди лева основна заплата. Необходимо е да се направи съответният баланс”, обясни здравният министър.
Цялото интервю можете да видите във видеото:

 

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Б.Б. · преди 4 месеца
    И това, приятели, ми изглежда като началото на края на този модел на здравеопазване. Болниците сигурно ще са по-стабилни, персонала им по-удовлетворен но ще се простим с високите технологии и напредналата медицина. Ще се простим и със свободата ни да избираме като пациенти. Дано греша но ...! Напоследък не мога да се отърся и от аналогията, която създава в мен агенция медицински надзор! Надзор и надзирател ми звучат смущаващо еднакво. А на вас?
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up