Събота, Август 17, 2019

70-ия събор на съсловната организация ще се проведе на 11 и 12 май в Обзор, като целта е да се актуализира Устава на БЛС.
Едно от предложенията за обсъждане по време на форума, направено от районните лекарски колегии е да се намали размерът на заплатите, които получава ръководството на БЛС.


Други искания на РЛК са да се закрие Акредитационния съвет и да се избере още един зам.-председател на организацията, който да отговаря за специалистите от извънболничната помощ при преговорите за НРД.

Искането Акредитационният съвет да се закрие е мотивирано с това, че в продължение на 5 години не е успял да постигне целите и да реши задачите, заради които е създаден. 
Предлага се дейността по продължаващото медицинско обучение да се извършва от съответния отдел по ПМО в организацията.
Бордовете по специалности също не изпълняват задълженията си, смятат лекарите.
„Данни за събрания има само за борда по Обща медицина. В останалите отговори от бордовете, същите отразяват личното мнение най-често на председателите", аргументират се вносителите на предложенията.

По въпроса от кога да влязат в сила промените в Устава на БЛС също има разминавания.
Сропед някои от вносителите те трябва да станат задължителни още от май 2019 г.
Според комисията за промени в устава е по-удачно това да стане от началото на следващата година.

Проекта за промените можете да разгледате ТУК

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up