Понеделник, Ноември 18, 2019

Кръгла маса, посветена на състоянието на системата на здравеопазването в България и необходимите промени в здравния модел за осигуряване на по-добро и устойчиво здравеопазване ще се състои на 15 юли 2019 г. в Националния дворец на културата.

Кръглата маса е продължение на постановеното на 26 септември 2018 г. начало на публичен дебат за развитието на здравното осигуряване в страната и предстоящите секторни реформи в системата на здравеопазването. От Министерството са единодушни, че е необходима реформа на действащия здравноосигурителен модел, което е и ключов приоритет за българското здравеопазване.

Целта на предстоящото събитие е да се дискутират предимствата и недостатъците на възможните промени и да се стигне до консенсус по отношение на посоката на изграждане и развитие на ефективно работещ модел, който се подкрепя от обществото.

Участие във форума ще вземат всички представители на заинтересовани страни – парламента, правителството, съсловни и пациентски организации, изпълнители на медицинска помощ и медиите.

В Кръглата маса са поканени за участие експерти на Федералното министерство на здравеопазването на Федерална Република Германия и експерти на Министерството на здравеопазването, благоденствието и спорта на Кралство Нидерландия, които със своята експертиза ще подпомогнат разработването на модел, който да отговаря в най-висока степен на нашите потребности на основата на добрите практики и опита на държавите в тази област.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    ИВАН · преди 4 месеца
    И ОСМОЪГЪЛНА МАСА ДА СЕ ОРГАНИЗИРА, СЪСТОЯНИЕТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е -ДА НЕ ДАВА ГОСПОД ДА ТИ СЕ НАЛАГА ЛЕКАРСКА ПОМОЩ
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up