Неделя, Август 25, 2019

Кръгла маса, посветена на състоянието на системата на здравеопазването в България и необходимите промени в здравния модел за осигуряване на по-добро и устойчиво здравеопазване ще се състои на 15 юли 2019 г. в Националния дворец на културата.

Кръглата маса е продължение на постановеното на 26 септември 2018 г. начало на публичен дебат за развитието на здравното осигуряване в страната и предстоящите секторни реформи в системата на здравеопазването. От Министерството са единодушни, че е необходима реформа на действащия здравноосигурителен модел, което е и ключов приоритет за българското здравеопазване.

Целта на предстоящото събитие е да се дискутират предимствата и недостатъците на възможните промени и да се стигне до консенсус по отношение на посоката на изграждане и развитие на ефективно работещ модел, който се подкрепя от обществото.

Участие във форума ще вземат всички представители на заинтересовани страни – парламента, правителството, съсловни и пациентски организации, изпълнители на медицинска помощ и медиите.

В Кръглата маса са поканени за участие експерти на Федералното министерство на здравеопазването на Федерална Република Германия и експерти на Министерството на здравеопазването, благоденствието и спорта на Кралство Нидерландия, които със своята експертиза ще подпомогнат разработването на модел, който да отговаря в най-висока степен на нашите потребности на основата на добрите практики и опита на държавите в тази област.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    ИВАН · преди 1 месеца
    И ОСМОЪГЪЛНА МАСА ДА СЕ ОРГАНИЗИРА, СЪСТОЯНИЕТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е -ДА НЕ ДАВА ГОСПОД ДА ТИ СЕ НАЛАГА ЛЕКАРСКА ПОМОЩ
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up