Четвъртък, Септември 19, 2019

k.ananiewПравейки баланс между отделните здравноосигурителни плащания, ние този баланс може да го поддържаме до размера на законно установените източници за финансиране на дейността за съответната година. Няма как да признаем за отчетена дейност, която надхвърля максималния размер, възможен за финансиране. Това каза здравният министър Кирил Ананиев пред парламентарната комисия по здравеопазване, цитиран от БНР.
Повод за изказването му беше въпрос от опозицията - ще се плати ли надлимитната дейност на болниците след решението на съда.
Той призова за повече контрол в разходването на средствата и посочи, че за миналата година НЗОК е с покрила от резерва си 238 милиона лева за болнична помощ и 187 милиона лева за лекарства.

j.nПо въпроса за лимитите за 2015 година в размер на 52 млн. лева и дали болниците трябва да се надяват да получат парите си, председателят на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева беше още по-категорична:
„Дали трябва да се надяват, или не - решението е на самите болници. Аз казвам, че информация за такъв размер средства - точно как са формирани, какви финансови документи има във връзка с тези средства, не мога да дам.”

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up